BUNGE cégbemutató

Agro Napló
A Bunge Rt. (korábban Cereol Rt.) anyacége a Bunge Limited, a világ egyik legnagyobb olajosmag-feldolgozó vállalata, mely Európa mellett aktív az USA-ban, Kanadában, Dél-Amerikában és Ázsiában is.
A Bunge Limited tevékenysége az ömlesztett mezőgazdasági termékekkel való kereskedelmen túl kiterjed a szója és olajmagok feldolgozására, valamint a belőlük előállított késztermékek értékesítésére is. Ilyen termékek a különböző kiszerelésû étkezési olajok, a növényi fehérje tartalmú takarmányok, valamint a humán célú felhasználásra szánt fehérje és lecitin termékek.



A Bunge üzleti pozíciójának fő erősségei:

  • integrált üzletágak
  • földrajzi diverzifikáció
  • erős, jól ismert márkák
  • magas szintû mûszaki szakértelem és feldolgozási technológia
  • aktív jelenlét mind a fejlődő, mind a fejlett piacokon


A Bunge Rt. elődje, a Cereol Rt. 1992-ben, az állami tulajdonú Növényolajipari és Mosószergyártó Vállalat magfeldolgozással, étolaj-finomítással és -palackozással foglalkozó üzletágát megvásárolva jött létre.



Feldolgozó tevékenységének központja a Martfûi Növényolajgyár. Itt folyik a hazai napraforgó és repcemag feldolgozásából származó nyers növényi olajok és takarmányozási célú olajmag-darák előállítása, valamint az itthon és külföldön egyaránt jól ismert Vénusz és Floriol márkájú kiszerelt étolajtermékek gyártása.



A Bunge Rt. feldolgozó kapacitásai lehetővé teszik a magyarországi fogyasztói igények teljes kielégítését. A termékek folyamatosan kiváló minőségének biztosítása érdekében a társaság az ISO 9001:2000 szabvány szerint tanúsított minőségirányítási rendszert alkalmazza tevékenységében.



A környezet védelme érdekében vállalt elkötelezettséget mutatja, hogy a Bunge Rt. 2003-ban sikerrel tanúsíttatta az ISO 14001: 1996 Környezetirányítási Rendszerét.



A Bunge Rt. egyik legfontosabb célja a magyar fogyasztói igények maradéktalan kielégítése, illetve azok folyamatos változásainak követése. Ezen feladat mellett, illetve annak részeként kiemelt hangsúlyt fektet a teljes partnerkör és a magyar társadalom vele szemben támasztott elvárásainak való megfelelésre.



Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Bayer Farmok 2019

Bayer Farmok 2019

„Az emberiséget elegendő és biztonságos táplálékkal ellátni rendkívül nagy kihívás. Növényvédelem hiányában a károsítók élelmiszerünk és élelmiszer al...

Gabonakutató: repcében otthon vagyunk

Gabonakutató: repcében otthon vagyunk

A repce jelentős területi növekedésen ment keresztül hazánkban, a 2000-es évek elejének 100 ezer hektáros nagyságrendjéről ma már 300 ezer hektár fele...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?