„Szarvasról indul a riói gép!”

Agro Napló
Augusztus közepén ért véget a Bábolna Takarmányipari Kft. országos, „Szárnyaljon Velünk Rióba!” brojler táp akciója. A „repülõ tyúk”-ot nagyon megkedvelték a vállalkozó kedvû játékosok, amit mi sem bizonyít jobban, hogy több mint 1500 állattartó küldött vissza nyereményszelvényt. A Bábolnai Gazdanapokon, közjegyzõ jelenlétében megtartott sorsoláson 20 csábító díj talált gazdára. A fõdíjat, a két személyes riói utat Galó Pál szarvasi állattartó nyerte.

Bábolna: Kedves Galó Úr, először is gratulálunk a szép nyereményhez, engedje meg, hogy személyesen adjuk át Önnek!



Galó Pál: Köszönjük szépen, nagy öröm ez saját magam, ill. a családom számára, és megmondom őszintén, még amikor levélben értesítettek, akkor sem mertük elhinni, hogy miénk a főnyeremény.



Bábolna: Hát igen, ritkán éri az embert ilyen nagy szerencse, dehát az nyer csak, aki próbálkozik. Hagy kérdezzem meg, mióta foglalkozik állattenyésztéssel?



Galó Pál: Van annak már 30-40 éve is, szinte minden állatfajjal volt szerencsénk, de mára már csak saját szükségletre tartunk brojlert (fehér húshibridet, kettős-hasznosításút tojónak), ill. van egy törzskönyves kocánk (később esetleg majd ebből lehet fejleszteni), így árulunk malacot is.



Bábolna: Mióta etetnek bábolnait, ill. meg vannak-e elégedve vele?



Galó Pál: Mióta itt Szarvason is van bábolnai takarmánybolt, azóta mi is innen szerezzük be a terméket. A brojlereknek Gazda Brojler indítót, nevelőt, a tojóknak pedig Gazda Tojót vásárolunk. Nagyon jól sikerült a takarmány váltás, hiszen azóta semmi probléma nincs a csirkékkel, szépek, jól fejlődnek, a szomszédoknak is csak ezt a tápot ajánljuk, szerencsére hallgatnak is ránk.



Bábolna: Van-e hosszútávú terve, ami a mezőgazdasággal kapcsolatos?



Galó Pál: Sajnos, amíg ilyen alacsony felvásárlási árak lesznek, ill. ilyen bizonytalan a kistermelők sorsa, addig biztosan nem fejlesztünk, de majd meglátjuk, hiszen lehetőségünk lenne rá.



Bábolna: Köszönjük, hogy részt vettek a játékban, és nagyon jó utat kívánunk, érezzék jól magukat!



A 200 000 Ft értékû utazási utalvány boldog tulajdonosa Csizmadia György kötegyáni állattartó lett, aki még egy 10 000 Ft értékû bábolnai takarmánnyal is gazdagodott. A 100 000 Ft-os utalvány Kisbérre került, Takács Imre vehette át a nagy értékû díjat.



Bábolna: Engedjék meg, hogy személyesen gratuláljunk, ill. nyújtsuk át ezeket a szép nyereményeket.



Csizmadi György: Köszönjük szépen, nagyon örülünk neki, annál is inkább, mert még semmilyen játékban nem sikerült nyerni.



Takács Imre: Mi is nagyon boldogok vagyunk, mivel nálunk is hasonló a helyzet, pedig tényleg mi is minden akcióban részt veszünk, a feleségem például most folyamatosan küldözgeti vissza az ásványvizes címkéket.



Bábolna: Mekkora állománnyal rendelkeznek, ill. milyen takarmányt etetnek jelenleg?



Csizmadi György: 1991-ben kezdtünk el foglalkozni a brojler csirkével, jelenleg előneveléssel foglalkozunk, turnusonként 4000 csirkét nevelünk, összesen évente 5-6 turnus fut le. 4 éve vásároljuk a bábolnai tápot (Gazda Brojler indítót) a helyi márkaképviselőtől, ez az időtartam úgy gondolom bizonyítja, hogy meg vagyunk elégedve mind a minőséggel, mind a hozzá kapcsolódó szolgáltatásokkal (kiszolgálás minősége, pontos szállítás, odafigyelés, akciók).



Takács Imre: Mi saját szükségletre tartunk brojlert (márciusban jött 50 db, majd ezután még 2-szer 100 db), ill. sertést (van 14 hízónk, ill. néhány malacot vásárolunk még). Ez a mennyiség arra elég, hogy mi ill. a szûk családot ellássuk vele. Van még ezenkívül 25 db tojó hibridünk. Jelenleg az Extra Brojler indítót, ill. ezután a Gazda Brojler nevelőt, majd befejezőt etetjük teljes megelégedésünkre. A sertéseknek BF-20-at adunk, ill. Extra Malac és Gazda Süldő tápot dercés formában.



Bábolna: Mi a véleményük a cég akcióiról?



Csizmadi György: Minden akciójukban részt vettünk eddig, és nem csalódtunk, hiszen múlt évben is nyertünk bábolna takarmány utalványt, az ez évi nyeremény pedig szinte hihetetlen volt. A Pont Bábolna akcióban is részt veszünk, van már lámpánk, mérőszalagunk, bicskánk, és már várjuk a jövő évi nyereményjátékot. Örülünk, hogy van ilyen lehetőség.



Takács Imre: Mi is részt veszünk a Pont Bábolna akcióban, a legnagyobb ajándékunk eddig egy galléros póló volt, de most gyûjtünk piknik kosárra. Jónak találjuk ezeket a kezdeményezéseket, szívesen részt veszünk bennük, főleg így érdemes, ha ilyen szép ajándékot nyer az ember!



Bábolna: Köszönjük, hogy rendelkezésünkre álltak, és mindkettejüknek jó utat kívánunk!



Bábolna Takarmányipar Kft.

2942 Nagyigmánd, Pf.: 16

Tel./Fax: 34/557-000, 557-015

e-mail: info@btakipar.hu

www.babolnatakarmany.hu

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?