2024. május 3. péntek Tímea, Irma

Bonafarm Nagydíj-esõ: A Bóly Zrt. és a Bábolna Takarmány szakmai elismerése

Agro Napló
A Dél-Dunántúl legnagyobb hagyományos kiállításán, a XIX. Szentlőrinci Gazdanapokon (augusztus 9–11-én) a szakmai zsűri két nagydíjat ítélt oda. Az Innovációs Nagydíjat a Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft., a Mezőgazdasági Nagydíjat a Bóly Zrt. nyerte.  

Az állatokat, technológiai újdonságokat bemutató kiállítást dr. Feldman Zsolt, a Vidékfejlesztési Minisztérium vidékfejlesztésért felelős államtitkára nyitotta meg, majd szakmai fórumon válaszolt a földtörvény céljait és hatásait, valamit az állattenyésztés kilátásait firtató kérdésekre.

Első alkalommal rendezték az Agro-Match nemzetközi üzletember találkozót. A kiállításon a Bonafarm Csoport vállalatainak képviselői igényesen felépített standunkon, kultúrált körülmények között fogadták partnereinket.

Ádám János, a Bóly Zrt. vezérigazgatója – többek között – tárgyalt a standunkra látogató Dr. Feldman Zsolttal. A helyettes államtitkárt tájékoztatta a cégcsoport terveiről, eredményeiről és gondolatot cseréltek a mezőgazdaság időszerû kérdéseiről.

 


Ádám János, a Bóly Zrt. vezérigazgatója veszi át a díjat (jobbról)

 

 

A rendezők a nagyközönség szórakoztatásáról is gondoskodtak. A kiállítás alkalmával nagy sikerrel tartották a szeptember 15–16-án Budapesten, a Hősök terén megrendezésre kerülő Nemzeti Vágta szentlőrinci előfutamát.

A futam győztese a Bonafarm-Bábolna Takarmány, a tizenháromszoros fogathajtó világbajnok Lázár-testvérek tapasztalatai alapján kifejlesztett Mythos világbajnok lótakarmányát kapta ajándékba (Mythos a világ legeredményesebb fogatlova).

 

 

 

AZ INNOVÁCIÓS NAGYDÍJ

 

A gazdasági állatok növekedésének legintenzívebb szakasza a fiatal életkorra jellemző. A nagy genetikai potenciál kiaknázásának – általában – a takarmányfelvevő-képességük szab határt.

Gyakorlati példák sora bizonyítja, hogy a Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft. a PIGGY MILK kocatejpótló, valamint a HYRO-GEL termékével és a NAPOS BAROMFI TAKARMÁNYOZÁS PROGRAMJÁVAL komplex módon segíti a fiatal állatok /sertés, baromfi/ eredményes felnevelését.

 

 

A Nagydíj odaítélésének indoklása

„A hatalmas populációval, gyakorlati körülmények között elért eredmények alapján megállapítható, hogy a PIGGY MILK, továbbá a Bábolnai Napos Takarmányozási Program (Prestarter-takarmány és Hydro-gel) használata kedvezően hatott a malacok és a brojlercsirkék teljesítményére.

A bizonyíték: 500 ezer malac és 7 millió napos baromfi válasza az új, egyedülálló, korszerû komplex bábolnai takarmányozási módszerre”.

 

 

A MEZŐGAZDASÁGI NAGYDÍJ

A kiállítás másik sikere a Bóly Zrt.−Dalmand Zrt. közös pályázatára odaítélt Mezőgazdasági Nagydíj: A Bóly Zrt. növénytermesztési ágazatánál alkalmazott talajkímélő mûvelési technológia előnyös a növény fejlődésére, egyúttal alkalmas a káros klímahatások – kiszáradás, nitrogén- és porlemosódás, ülepedés, talajelhordás − csökkentésére, összességében a szélsőségek enyhítésére.

A Dalmand Zrt. öntöző üzemeinek kialakítása olyan mûszaki technológiai megoldások sorozata, melyek alkalmazásával az okszerû vízfelhasználáson kívül a lehető legnagyobb mértékben automatizálható a talaj struktúrája, a szerkezetét a lehető legcsekélyebb mértékben romboló, alacsony energiafelhasználású (kisnyomású) rendszer.

A zsûri a következőkkel indokolta a Nagydíj odaítélését: „A Bóly Zrt. és Dalmand Zrt. növénytermesztési ágazatának innovációs képessége, magas színvonalú termesztéstechnológiája, megfelelő szakembergárdája biztosíték a cégcsoporton belüli stabil eredmény elérésére, utat mutatva a magyar mezőgazdaság kis és nagy szereplői számára az új technológiák terén.”

 

Fehér-Thuza-Wellesz

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!