2024. május 7. kedd Gizella

A vetőmagtól - a terített asztalig - Bábolnai Nemzetközi Gazdanapok 2003

Agro Napló
Idén szeptember 10. és 13. között számos újdonsággal, illetve az európai uniós gazdálkodáshoz nélkülözhetetlen információkkal várja látogatóit hazánk egyik legjelentősebb mezőgazdasági szakvására, a Bábolnai Gazdanapok. A hazai és külföldi szakemberek körében méltán népszerű, az agrár vertikum egészét felvonultató kiállításnak ezúttal is a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok Kft. a helyszínt adó házigazdája, illetve a Bábolna Rt.-vel és az IKR Rt.-vel együtt társrendezője.

A Hungexpo Rt. szervezésében megvalósuló kiállításon - a különböző vetőmagok, növényvédelmi eljárások, modern technológiák az állattenyésztés témaköre, illetve fajtabemutatók, valamint mezőgazdasági gép bemutatók mellett - idén először a korábbiaknál nagyobb hangsúllyal jelenik meg az élelmiszeripar és ezen belül a baromfifeldolgozók kínálata. E témakör és egyúttal a kiállítás első új bemutatkozója a szentesi székhelyû Árpád Rt. Termékei között bor és különböző zöldségfélék szerepelnek.



A Bábolnai Gazdanapok idei sikerét vetíti előre a cégek részéről megmutatkozó nagy arányú érdeklődés is. Az előzetes adatok szerint a bejelentkezett kiállítók száma június végéig már elérte a tavalyi résztvevők számának felét.



A gazdag, átfogó termékbemutatót tartalmas szakmai és színes közönség programok kísérik.



A szakmai rendezvények, konferenciák témái ez alkalommal is a mezőgazdaság aktuális kérdéseit vetik fel. A mezőgazdaság fejlesztésének, a támogatási rendszer lehetőségeinek mélyebb szintű megismerésére, valamint az Európai Uniós csatlakozás kapcsán felmerülő kérdések megvitatására szakmai tanácskozások, partnertalálkozók keretében is lehetőséget biztosítanak a szervezők.



Újdonság, hogy az idei kiállításon „EU-sátor” is fogadja majd a téma iránt érdeklődőket. Itt a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium, a Regionális Agrárkamara és az Európai Információs Pont szakemberei állnak közérdekű információkkal a látogatók rendelkezésére.



A Bábolnai Nemzetközi Gazdanapok szervezői a szakmai látogatók mellett a nagyközönségnek is kínálnak programokat. Ezúttal is megrendezésre kerül a látványos IKR gép-show és a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok harsonás lovasbemutatója.



Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Vigyünk egy kis pluszt a termesztésbe!

Vigyünk egy kis pluszt a termesztésbe!

Ebben a cikkben a fajta kiválasztásának fontosságára szeretném felhívni a figyelmet. Már az elején ki is emelnék két lényeges dolgot: fajtát mindig a...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!