2024. augusztus 14. szerda Marcell

WRD hybridek a KWS-től, merőben új alapokra helyezzük a repcetermesztés technológiáját! (x)

Agro Napló
Mert a mögöttünk álló sokéves tapasztalat és tudományos eredmény megérett arra, hogy Önnek átadjuk!


A KWS Magyarország Kft. nemcsak hibrideket nemesít, vagy vetőmagot állít elő és ad el partnereinek, hanem olyan hozzáadott értékekkel is támogatja az Őt választó gazdálkodókat, ami a hazai piacon eddig egyedülálló. Összességében nemcsak az új hibridek propagálása egy nemesítőház elsődleges feladata, hanem az adott kultúrához megfelelő innovatív szántóföldi technológiák alkalmazásának megismertetése is. A KWS Magyarország Kft. és VALKON Kft. szakemberei kiemelkedő figyelmet szentelnek erre a kérdésre. Hiszen a hosszú távú célok eléréséhez és a jó hírnévhez mára már nem elegendő csupán eladni a vetőmagot. Partnereinket el kell látni megfelelő technológiai ismeretekkel is.


Látogassa meg szántóföldi rendezvényeinket, ahol személyesen tapasztalhatja meg a technológia előnyét.

A KWS mellett nincs növényvédőszeres ágazat, mégis Európában a második legeredményesebb vetőmag forgalmazójaként ismert. Büszkék vagyunk arra, hogy a repcetermesztés jövedelmezőségében Magyarországon elsőként a KWS és a VALKON összefogásában sikerült a piacvezető hibridek és a sikeres technológia párosításában újragondolni és új alapokra helyezni a repcetermesztést. Évekkel ezelőtt „Az őszi káposztarepce magasabb termésátlagainak elérése csökkentett vetőmag felhasználás mellett” célt tűzte ki a KWS Magyarország Kft. és a VALKON Kft. A SIMBA angliai gépgyárat 2010-ben felvásárolta az amerikai GREAT PLAINS cégcsoport. E fúzió után az európai gazdák számára is új, a VALKON Kft. által kivitelezett, országszerte mintegy kéttucatnyi helyszínen végzett próbavetést KWS hibridekkel. Ezeken a helyszíneken megfigyeljük és tanulmányozzuk a hagyományos vetési technikához képest a széles sorú őszi káposztarepce vetéstechnika eredményeit. 2014-ben a harmadik éve, hogy közösen keresünk megoldásokat gépészeti és természetesen hibrid oldalról az Önök gazdaságába. Az eddigi legfontosabb együttes eredményünk a sok esetben akár +1 t/ha nagyobb termésmennyiség elérése volt.


Ha repce, akkor KWS!

Forduljon hozzánk bizalommal, mert felkeltette érdeklődését a technológia és az 1 t/ha terméstöbblet.

A két cég közötti magas szintű szakmai kapcsolat és az innováció iránti érdeklődésből adódó elkötelezettség inspirált minket arra, hogy hazai viszonyok között teszteljük a szélessortávú vetéstechnológiát sávos vetésben és a majdani eredmények tükrében választ adjunk a felmerülő igényekre. „A kevesebb több” kulcsa a gyökértömegben rejlik. A gyökértömeg relatív nagyságának számos limitáló faktora közül az egyik az adott területen lévő egységnyi növényszám és azok egymáshoz képesti elhelyezkedése. Egyszóval a „növényünk komfort érzetét” növelhetjük tudatosan. A KWS hazánkban először definiálja ezt a technológiát, és ennek az új technológiának a védjegye a WRD (Wide Row Design). Számos kritériumnak kell egyidőben megfelelnie azoknak a hybrideknek, melyek a WRD tanúsítványt megkapják:

• Erősebb vegetatív részek

• Nagyobb gyökértömeg

• Nagyobb asszimilációs felület

• Intenzívebb korai fejlődés

• Alacsonyabb állomány

• Horizontális fejlődés

• Sokkal több elágazás

 

A jövőben azok a hybridek kaphatják meg a WRD védjegyet, amelyek átestek egy tesztelési folyamaton üzemi körülmények között, és melynek eredményei alapján kiérdemlik azt.

Látogasson el honlapunkra, és tekintse meg repce vetőmag kínálatunkat!

 


 

Pintér János,

KWS Magyarország Kft.

Termék-és marketingmenedzser 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Keletre még nagyon hiányzik a csapadék

Keletre még nagyon hiányzik a csapadék

A hétvégén hullott eső valamelyest enyhített a szántóföldi növénytermesztéssel foglalkozók gondjain. A búzán és a repcén ez a csapadék ez már kevésbé...

Egyre nő az aszálykár

Egyre nő az aszálykár

Óriási károkat okoz a szárazság Magyarországon, hozzávetőleg 150 milliméter, tehát 3-4 hónap átlagának megfelelő csapadékra lenne szükség a helyzet me...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?