2024. május 4. szombat Mónika, Flórián

Növéyvédelem a komplexitás jegyében

Agro Napló
A KITE Rt. komplex növényvédelmi rendezvényeket az országban két helyszínen szervez. Az északi illetve a déli régiónak Törökszentmiklóson, míg a Dunántúli régiónak Soponyán.

A KITE Rt. az idei esztendőben már 30 éve áll a partnerek rendelkezésére a mezőgazdasági termelés input anyagainak biztosításával.

Célunk a rendezvénnyel kettős egyrészt bemutatni a rendezvényre ellátogató partnereknek, a KITE Rt. szántóföldi növénytermesztéshez tartozó teljes szolgáltatási ajánlatát, másrészt olyan új technológiai újdonságok (növényvédelemi technológiák, és a hozzá tartozó gépek, fajtaajánlatok) bemutatása, amellyel a termelők megőrizhetik versenyképességüket az Európai unióban.

A KITE Rt. bemutatójában nagyon gazdag és sokoldalú szakmai információk szerepelnek, ezért állítottunk össze egész napos programot cégünk üzletágainak segítségével.

A Növényvédő szer és Műtrágya Kereskedelmi Üzletág bemutatójában szerepelnek kalászos, kukorica és napraforgó gyomirtási, gombaölő szeres kísérletek. Újdonság a napraforgó állomány gyomirtásában az „imidazolinon” ellenálló fajta gyomirtási kísérlete, amellyel nagymértékben biztonságossá tehető a napraforgó gyomirtása és ezzel együtt a termesztése is.

A Vetőmag kereskedelmi Üzletág őszi búza fajtabemutatójában szerepelnek a hazai és külföldi nemesítők által előállított fajták, fajtajelöltek.

A Gépkereskedelmi Üzletág bemutatja a szántóföldi növényvédelem, tápanyag-utánpótlás, gépeit. Próbálnak választ adni egy-egy konkrét növényvédelmi probléma megoldására, mint például granulátum szóróval felszerelt kukorica vetőgépek. A vetőgép és a bemutatott új talajfertőtlenítő szer együttes alkalmazása lehetőségét kínál a kukoricabogár elleni védekezésben. A tápanyag-utánpótlásban komplett gépajánlat szerepel (rakodás, mozgatás, kiszórás), mellyel pontos és egyenletes szóráskép érhető el (környezetvédelmi elvárások). A permetezőgépek kijuttatás technikájában szerepelnek az egyenletes fedettséget és megfelelő területteljesítményt biztosító gépek. (önjáró, és magas hasmagasságú permetezők). Óriási jelentősége van a levegőrásegítéses permetezők alkalmazásának egyik oldalról a nehezedő környezeti tényezők (szél), másik oldalról pedig a hatékonyabb fedettség biztosítása miatt (pl.: napraforgó kórokozók elleni védelem). A pontos és egyenletes szórásképhez a Növényvédő szer és Műtrágya Kereskedelmi Üzletág nem csak az input anyagot kínálja, hanem talajmintavételen alapuló háromszintû (technológiai minimum, növényi optimum, ökonómiai optimum) tápanyag-utánpótlási szaktanácsot is ad.

Az üzletágak utcájában a vendégeink betekintést nyerhetnek a KITE Rt. átfogó mezőgazdasági szolgáltatásaiba. Az Öntözési Üzletág megoldásokat kínál a szántóföldi növénytermesztés öntözésében, amely szintén egyre nagyobb hangsúlyt kap az elmúlt esztendők csapadékszegényes időjárási viszonyai miatt. A Terménykereskedelmi Üzletág piacot biztosít a KITE Rt. technológiai javaslatával (mely az ország egész területén beállított saját kísérleti eredményeken alapul) előállított terményekre. Az Alkatrészkereskedelmi Üzletág rendelkezésre bocsátja mindazon kiegészítőket, amelyek adott esetben a meghibásodások megoldására szükséges lehet. A Környezetápolási Üzletág a „környezet, amiben dolgozunk” szebbé tételében alkalmazható gépek, bemutatását helyezte előtérbe.

KITE Rt. Nádudvar

2003. június 05.-06.-10.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A Yara továbbra is Magyarországon marad

A Yara továbbra is Magyarországon marad

A Yara International ASA norvég tulajdonú világcég, amely magyar érdekeltsége, a Yara Hungária Kft. révén 2008 óta van jelen hazánkban, és magas színv...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!