Permetezéstechnika felsõfokon = FARMCENTER KFT.

Agro Napló
A gödöllői székhelyű Farmcenter Kft. nevével gyakran találkozhatnak a növénytermesztés permetezéstechnikai munkálatai során, de egyre többször az állattartás, takarmánykezelés, ipari szolgáltatás területén is megjelennek termékeink.
Cégünk alapvetően az amerikai Spraying Systems Co. TeeJet márkanevû, hazánkban nagy múlttal és hagyományokkal rendelkező termékeit kínálja a felhasználóknak, amelyek minőségét a gyártó ISO 9001 minőségtanúsítása szavatolja.



Széles fúvóka választékunk igazodik minden típusú növényvédelmi, növényápolási munkákhoz, a gyomirtástól, a rovarölő-, gombaölő szerek kijuttatásán át, a különböző sávos, illetve célzott kezelésekhez, a mûtrágyázáshoz, levélalá permetezéshez, párásításhoz. Anyagukat tekintve készülhetnek rézből, felkeményített mûanyagból, rozsdamentes, illetve edzett nemesacélból, mûanyagba foglalt nemesacél, vagy kerámia betéttel.



A környezetvédelmi és növényvédelmi előírásokhoz igazodóan a fúvóka gyártók olyan fúvókák kialakítására törekszenek, amelyek felhasználása során elsodródás mentes kijuttatástechnika jön létre, így környezetünk és a szomszédos gazdálkodók tábláinak védelme valósulhat meg. A TeeJet éppen ezért kifejlesztette először a DG típusjelû, illetve újabban az AI típusjelû fúvókáját. Az AI típusú fúvókával még 8 m/sec szélsebességnél is elvégezhetjük a kora tavaszi gyomirtási munkálatainkat, így az időben történő kezelés hatékonysága és minősége javul.



Fel szeretnénk hívni a növényvédelmi munkákat végző gazdálkodók, szolgáltató szakemberek figyelmét, hogy a kopott fúvókákkal való permetezés gazdaságtalan és környezetszennyező. Idénykezdet előtt célszerû az alkalmazott fúvókákat bemérni és a névleges teljesítménytől történő 5 %-nál nagyobb eltérés esetén cserélni kell őket. Az ilyen beruházás, amely a kijuttatott növényvédőszer árának mintegy 0,5-1,5 %-a lehet, nagyon rövid időn belül megtérül, hiszen esetenként 10 %-os vegyszermegtakarítás is elérhető. A TeeJet által gyártott nyomásszabályzók, automatikák, vonalszûrők, szórópisztolyok, szórófejek, fúvókák stb. nagy biztonságot adnak a permetezési munkálatok során arra vonatkozóan, hogy a kijuttatott növényvédőszer a kívánt mértékben, a kívánt helyre kerülhessen.



A TeeJet termékeken kívül az alábbi képviselt cégek gyártmányait is képviseljük:

  • SALVARANI habjelzők, habkoncentrátumok, manométerek elektronikák, kiegészítők, SHURflo-szivattyúk 12 V-os kivitelben, DAVIS meteorológiai állomás
  • TEEJET TECHNOLOGIES, LH-AGRO permetezésellenőrző-, szabályozó automatikák, érzékelők mûholdas és PC-csatlakozással
  • CARPI szivattyúk, kézi-, háti- és motoros permetezők, szivattyúk és alkatrészek
  • METALTECNICA nagynyomású réz membránzáras szórófejtestek, szóró-pisztolyok, csatlakozók
  • GEOLINE, MONDIAL, ARAG tartályszûrők, keverők, 2-, 3-utas golyós csapok, vonalszûrők széles választékkal, csatlakozók
  • MERLETT, ALFAGOMMA és PETZETAKIS vegyszerálló szívó- és nyomótömlők alacsony- és magas nyomásra
  • PESSL bemérő mûszerek a növényvédelmi technikák felülvizsgálatához
  • NIKLAS adag- és folyamatos csávázgépek




További termékeinket ajánljuk, amelyek még a termékpalettán megtalálhatók:

  • KERTITOX permetezőgépek és alkatrészeik
  • DRAGONE és MITTERER szőlő- és gyümölcsfa permetezők, mulcsozó gépek
  • ROTOWIPER gyomirtó kenőgépek
  • FOX MOTORI elektromos akkumulátoros permetezők
  • KETT szemnedvesség mérők
  • KASCO vegyvédelmi sisakok
  • ANNOVI REVERBERI, COMET, RAU, RHP, AGROMECHANIKA, TIFONE TEA, BERTOLINI, MSF, KERTITOX, stb. szivattyúk alkatrészei
Cégünk szerződésben áll egy futárszolgálattal, mellyel kedvező díj mellett ügyfeleink részére - telefon, fax, vagy E-mail megrendelés után - másnapra, akár utánvételes formában eljuttatja az alkatrészeket.



Évente 4-5 kiállításon veszünk részt (Agromasexpo Budapest, Jánoshalmi Farmergazdaságok Gépei, Mezőhegyesei Növénytermesztési Napok, Farmerexpo, Bábolnai Gazdanapok), valamint szakmai fórumokon, továbbképzéseken képviseltetjük cégünket annak érdekében, hogy a fent említett termékek sajátosságait, előnyeit, gazdaságosságát személyes találkozásokkal átadhassuk a növénytermesztőknek, növényvédő szakembereknek és kérdéseikre remélhetőleg kielégítő válaszokat adhatunk.
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!