Új termékek a Biomark Agro palettáján

Agro Napló
A Biomark Kft Agrokémiai üzletágának növényvédő szer kínálata több újdonsággal bővült 2003-ban. Engedélyt kapott a Nordox 75 WG, egy réz(I)oxid hatóanyagú, vörös színű rézkészítmény. Ez a Norvég gyártmányú szer egy új kategóriát teremtett a rézpiacon, mert a növény felületére kijuttatott készítmény hatóanyaga folyamatos átalakulással biztosítja a hatékony rézion koncentrációt és ennek következtében, a hagyományos kék rezekhez képest hosszabb tartamhatással rendelkezik.

Szerformája is rendkívül felhasználóbarát, mivel a különleges, héj szerkezetű granulátum a vízbe érve szinte robbanásszerűen oldódik. Magas hatóanyag tartalmának következtében, jelenleg hazánkban ez a legalacsonyabb hektár dózissal alkalmazható réz készítmény. Felhasználási területe a hagyományos réz készítményekkel azonos. Szőlőben peronoszpóra ellen, almás termésűekben a tűzelhalás, a varasodás valamint a baktériumos és gombás eredetű ágelhalás ellen hatékony. Használata mind a hagyományos, mind az integrált termesztésben engedélyezett. A Nordox többlet tudásáért nem kell többet fizetni, mert versenyképes ára, rendkívül gazdaságos megoldást kínál. Ez évben 10 kg-os és 0,5 kg-os csomagolásban kerül forgalomba, tehát a kisebb és a nagyobb területen gazdálkodók számára egyaránt gazdaságos kiszerelési formában lesz hozzáférhető.





A Biomark Kft által képviselt Makhteshim-Agan cég az elmúlt időszakban több készítmény tulajdonjogát vásárolta meg a Bayer-től.





A cukorrépa termesztők egyik legfontosabb gyomirtó szere, a Goltix 90 WG, amely a korábbi években a Bayer forgalmazásában került piacra, de az idei évtől a Biomark Agro közvetítésével jut el a termelőkhöz. A gyártás és a minőség nem változik, így cukorrépa termesztők továbbra is a jól bevált, megszokott termékhez jutnak hozzá.





Szintén a Bayer forgalmazásából került a palettánkra az Enduro 258 EC. Ez a két hatóanyagot tartalmazó rovarölő szer az elmúlt években a molyok elleni küzdelem egyik meghatározó készítményévé vált a szőlő és az almatermesztésben. Az Enduro széles hatásspektruma igen gazdaságos hektár költséggel párosul, ezért vele további vizsgálatokat és fejlesztéseket tervezünk.





Az Afalon Dispersion főleg a gyökérzöldséget és a facéliát termesztők körében népszerű. Ezt a gyomirtó szert korábban is az általunk kizárólagosan képviselt Makhteshim-Agan cég gyártotta, de az idei évtől a forgalmazását szintén a Biomark Agro végzi.





A Biomark Kft Agrokémia üzletága továbbra is bővülő termékkínálattal és új megoldásokkal áll a termelők rendelkezésére 2003-ban.





Balczár Zoltán

Biomark Agro



Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?