Bioenergetikai program a Gyöngyösi Mezőgép és Járműtechnika KFT.-nél

Agro Napló
A Gyöngyösi Mezőgép és Járműtechnika Kft. az elmúlt két évben jelentős előrelépést tett bioenergetikai programjának megvalósításában.

Kifejlesztésre került az aprítéktüzelésû kazánok három családja: a lakossági kazánok 25-100 kW-ig, az ipari közepes kazánok 50-600 kW-ig és az ipari nagykazánok 600 kW-felett. Ezek a kazánok a faapríték pirolízises elégetésével igen magas hatásfokú, környezetkímélő, alacsony fajlagos költségű fűtést valósítanak meg. A teljesen automatizált kazánok alkalmasak családi házak, mûhelyek, zöldség- és virágkertészetek fóliaházainak fűtésére. A társaság vállalkozik komplett technológia telepítésére, a szükséges kiegészítő berendezésekkel együtt (apríték előállítás, tárolás, mozgatás, füstgázelszívás, kémény stb.)



Ugyancsak kifejlesztésre került a stabil (villanymotor hajtású, telepített) aprítógépcsalád. Különböző teljesítményű gépek állnak a vevők rendelkezésére 0,5-15 tonna/óra aprítási teljesítménytartományban. Az apríték több területen, de főleg aprítéktüzelésű kazánokban használható. Az alapanyagot három fő forrásból nyerhetjük, úgymint: energiaerdők (megújuló energiaforrások), üzemi fahulladék, erdei fahulladék.



Kifejlesztés alatt áll a traktorral vontatható mobil aprítógépcsalád és a szőlővessző aprítására alkalmas gépcsalád. Érdeklődés esetén kérjen tájékoztatást, vagy keresse honlapunkat.



Cím: Gyöngyösi Mezőgép és Járműtechnika KFT.



H-3200 Gyöngyös, Szurdokpart út 11.



Tel.: 37/311-983 Fax: 37/311-987



E-mail:gymezogep@gyongyosimezogep.hu



www.gyongyosimezogep.hu

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?