Jobb emésztés a takarmányozás jobb hatékonyságáért

Agro Napló
Sertéseknél a különböző stresszfaktorok csökkent takarmányfelvételt, rossz emésztést és a tápanyagok rossz hasznosítását okozhatják, amelyek befolyásolják a bél egészségi állapotát és megterhelik az állatok immunrendszerét is.

A Digestarom® egy természetes alapú termékcsalád, amely különböző esszenciális olajok, gyógynövények, fűszerek és növényi kivonatok keveréke, és a bél egészségének megőrzésével a gazdaságos termelést szolgálja. A molekuláris-biológiai kutatások kimutatták, hogy a Digestarom® egyedülálló módon leszabályozza a bélben lévő gyulladásos folyamatokat gerjesztő és a takarmányfelvételt csökkentő faktort (NF-kB), ugyanakkor erősíti a gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatásért felelős faktort (Nrf2), azaz nem a gyulladás tüneteit kezeli, hanem a forrásánál akadályozza meg a kialakulását.

A termék hatásait folyamatosan vizsgálják tudományos szinten (kutató intézetekben), valamint gyakorlati szinten is (telepi kísérletek).

A kocák takarmányfelvétele a sikeres malactermelés kulcsa, ám a nyári melegebb időszakokban a takarmányfelvétel csökken. A Digestarom® Sow nem csak a takarmány-összetevők emészthetőségét javítja, de növeli a szoptató kocák takarmányfelvételét, különösen a fiatal kocákét. Jobb lesz az alom (kisebb elhullás, nagyobb növekedési erély, jobb homogenitás), a koca kevesebbet veszít a súlyából és jobb kondícióban kerül a következő szaporodási ciklusba. Folyamatos használatával növelhető a termékenység és a termelékenység (pl. fogamzási ráta, választott malac/koca/év).

Az egészséges és gyorsan gyarapodó malacok elengedhetetlenek a sikeres sertéstartáshoz, így a legfontosabb a fiatal állatok igényeihez optimalizált takarmány. A Digestarom® Grow segíti a malacok korai szilárd takarmány felvételét a növényi kivonatok kiegyensúlyozott kombinációjával, valamint javítja a takarmány emészthetőségét. A termék szignifikánsan javítja a fehérjék hasznosulását, különös tekintettel az aminosavak vékonybélbeli emésztésére.

Hízósertéseknél a fehérjék és aminosavak jobb emészthetősége nemcsak a jobb növekedési erélyben és takarmányhasznosításban mutatkozik meg, hanem a jobb fehérjebeépülésben is. A Digestarom® Finish segítségével javul a húsminőség és a hasított fél izomtömeg aránya is. A fehérjék jobb hasznosítása csökkenti a szerves és szervetlen nitrogénvegyületek kibocsátását, így a jobb minőségű istállólevegő csökkenti a légzőszervi betegségek kockázatát. A termékkel a takarmányköltség csökkenthető, ezáltal növeli a sertéshizlalás versenyképességét.

A Digestarom® főbb előnyei

  • A takarmány ízletességének fokozása (magasabb takarmányfelvétel)
  • A tápanyagok (főként a fehérje) jobb emésztése, jobb takarmányhasznosulás
  • Jobb termelési eredmények
  • Megbetegedések és elhullások száma csökken
  • Szaporodásbiológiai mutatók javulása
  • Környezeti károsanyag-kibocsátás csökken
  • Jobb költség/haszon arány

A Digestarom® terméksort arra fejlesztették ki, hogy több oldalról támogassa az emésztést, így javítsa a takarmányozás hatékonyságát

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CUPIDO kan takarmánykeverék

CUPIDO kan takarmánykeverék

A kanok ivarérettségét a termékenyítésre alkalmas spermiumok megjelenése jelzi. Kizárólag csak egészséges, igényeinek megfelelően takarmányozott tenyé...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!