2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Gép-Mix – a gépvilág aktuális hírei egy helyen az Agro Napló ajánlásával – 2015. június

Agro Napló
Takaró növények felszámolásában hatékony a késekkel felszerelt CarrierNokian és Valtra – 130 km/h sebességgel a hóbanAmikor sok minden apróság számít… Hatékony mezőgazdasági rakodógépek a Kramer-tőlAmazone Cracker-Disc-henger – a hullámprofillal minden tökéletes!Új teleszkópgémes rakodókat mutatott be a Bobcat



Takaró növények felszámolásában hatékony a késekkel felszerelt Carrier

A CrossCutter Knife és CrossCutter Disc művelőelemekkel felszerelt Carrier hatékonyan használható a takarónövény állományok felszámolásában, ráadásul a talajművelés kis költséggel valósítható meg.


A forgó késekkel és az intenzív talajművelő hatású hengerrel felszerelt Carrier páratlan hatékonysággal zúzza össze a zöld növényi szárakat. A sekély bedolgozás kedvező feltételeket teremt a szerves anyag gyors bomlásához. Így a szerves nitrogén gyorsabban felszabadul, míg a felszínen hagyott növényi maradványok megvédik a talajt az erózióval és a vízvesztéssel szemben", magyarázza Magnus Samuelsson, a Väderstad-Verken AB termékfelelőse.

A piacra bocsátásának évében a CrossCutter Knife megváltoztatta a köztes növénytermesztés gyakorlatát. Az eszköz most kombinálható a Carrier hagyományos tárcsáinak helyére felszerelhető ún. CrossCutter Disc-kel, mely a haladási irányra merőleges irányban, 0-3 cm sekélyen műveli meg a talajt. A tárcsatartó karok egyedi felfüggesztése biztosítja a művelőegységek érzékenységét. A fent említett opcióval felszerelt Carrier tárcsa kiváló minőségben dolgozza be a növényi maradványokat, mely így nem jelent akadályt a vetőgép számára.

 

Nagy teljesítmény alacsony üzemanyag-felhasználás

Az ultrasekély műveléshez használható CrossCutter Knife és CrossCutter Disc alacsony vonóerőigénnyel és üzemanyag-felhasználással jellemezhető. Maximális munkasebessége 20 km/h, mely a nagy napi kapacitás záloga. A hatékonyság, valamint a nagy napi teljesítmény versenyképessé teszi a kémiai kezeléssel szemben. A köztes növény a jó talajszerkezet záloga, mely sokszor feleslegessé tesz minden egyéb talajművelést. 

Meglévő Carrier-ekre is felszerelhető

A CrossCutter Disc és a CrossCutter Knife egyaránt felszerelhető a már meglévő Carrier-ekre, ami azt jelenti, hogy nem kell teljesen új gépet vásárolnunk, ha élni akarunk az ultrasekély művelés adta előnyökkel.


forrás: www.vaderstad.hu  

Nokian és Valtra – 130 km/h sebességgel a hóban

2015. február 18-án új világrekord született, amivel a Valtra beírta magát a Guiness Rekordok Könyvébe. 130.165 km/h sebességgel a finn gyártó Valtra T234 típusú traktora a világ leggyorsabb erőgépe.

Az új világrekord a Valtra és a Nokian abroncsgyártó vállalat közös együttműködésével született. Kár is lenne tovább „koptatni” a tollat. Beszéljen magáért a helyszínen készített videó:

Amikor sok minden apróság számít… Hatékony mezőgazdasági rakodógépek a Kramer-től

A Kramer 1925-ben mutatta be első mezőgazdasági gépét: egy 4 le-s fűnyírógépet. Innen datálódik a Kramer testvérek sikertörténete: traktoraikkal forradalmasították a mezőgazdaságot.

A hirtelen népszerű technika további fejlesztést igényelt az 1930-as években és a Kramer gyorsan meghódította a német traktorpiacot: az 1950-es évek közepétől építőipari gépeket is kifejlesztettek.

1973-tól a Kramer az összkerékhajtású kompakt gépekre fókuszált, folytatta növekedését, majd 2008-ban egy új Pfüllendorf-i gyárba települt át, mely most a Wacker Neuson csoporthoz tartozik.

 

Egy dolog azonban napjainkig nem változott az idő ellenére:

Termékfejlesztéseiknél egyértelműen mindig vásárlók igényeire fókuszálnak. Csak ily módon lehetnek összkerékhajtású gépeik oly módon megépítve, hogy a kemény mindennapi munka összes szituációjában önmaguk bizonyítják létjogosultságukat, mellyel valóságos hozzáadott értéket képeznek.

Az idők szavához illesztett, innovatív mezőgazdasági technológia Újra definiálja a farmi gazdálkodást.

A Kramer teleszkópos rakodók hatékonyan megváltoztatják a mindennapi mezőgazdasági munkavégzés távlatait: dinamikus összkerékhajtás, kompakt méretek, nagyteljesítményű hidraulika, magas emelőerő, verhetetlen manőverező képesség, kitűnő terepi mozgékonyság, alacsony önsúly, élvezetes vezethetőség.

Ezek a munkagépek már egy új érát jeleznek és a farmok elengedhetetlen gépválasztási alternatíváját jelentik.

 

A Kramer rakodók:

Minden mezőgazdasági alkalmazásra és igényre létezik ideális Kramer rakodó és hozzávaló adapter. Csak megfelelően kell használnia. Minden egyéb, úgymint a teljesítmény, a hatékonyság és a munkavégzés öröme, gyakorlatilag magától adódik.

Fix váz összkerék kormányzással -nem törzscsuklós váz:

  • Kitűnő stabilitás, mivel a súlypont helyzete a kormányzás során nem változik
  • Tökéletes manőverező képesség. Az összkerék kormányzás kisebb fordulókört ad
  • Állandóan magas terhelhetőség, még kanyarodáskor is
  • Süppedősebb felületeken is jó a kormányozhatóság az egy nyomban járó kerekek és az alacsony üzemi súly következtében
  • A nagy elkormányzási szög miatt rövidebbek a vezetési és a rakodási ciklusidők
  • Megszokott kormányzási viselkedés és biztonságos vezetés közúton az optimális első hídi kormányzással

A Kramer rakodók a már bizonyított fix váz konstrukciónak köszönhetően igen masszívak.

Az összkerék kormányzás miatt a gép súlypontja nem tolódik el. Emiatt áll fenn a nagyfokú biztonság, még éles fordulók során, vagy egyenlőtlen talajon is és maximális terheléskor is.

Akár háromféle kormányzási módból választhatunk:

  • A Kramer összkerék kormányzás: Teljes manőverező képesség a legszűkebb helyeken is.
  • Első hídi kormányzás: Traktorszerű irányíthatóság és teljes biztonság.
  • Oldalazó kormányzás: Precíz megközelítés szűk helyeken.
  • Kramer rakodók hidraulikus munkaeszköz reteszeléssel:

    MINDIG REKORDIDŐN BELÜL

    • Az adapterek másodperceken belül, gyorsan cserélhetők
    • Biztonságos billentési az optimális kanál geometriának köszönhetően
    • Egyszerű és biztonságos rakodás az adapterre és a munkaterületre történő jó ráláthatóság eredményeképpen

    A nagy hátra és előre billentési szögnek köszönhetően még tele kanálnál sem lép fel anyagkihullás. Az előrebillentés könnyű, a kiürülés teljes mértékű.

    A Kramer gépek – széles adapter választékukkal – gyorsan átcserélhetőek a legkülönfélébb feladatokra. E miatt válik a rakodó a farm leguniverzálisabb gépévé.

    A gém párhuzamvezetéses, a terhet tökéletesen kiegyensúlyozva tartja, mind a rakodóvillás, mind a kanalas műveletek során.

    Hidrosztatikus sebességváltókat szerelünk az összes Kramer rakodóba. Precíz, pontos, egyszerű kezelni.

    • Fokozatmentes hajtás 0 – 40 km/ó közötti sebességhez
    • Minimális üzemanyag fogyasztás
    • Alacsony zajkibocsájtás

    Ennek megfelelően közvetlen és gyors felgyorsítást, valamint sima irányváltási lehetőséget nyújt.

    Ezzel magas teljesítmény érhető el, takarékos üzemanyag felhasználás mellett.

    A pótkocsi csatlakoztatási lehetőséggel a rakodó egy tökéletes traktorrá válik.

    Sokoldalúság:

    Mindenféle feladatra fel van készítve. Az üzemi hidraulika finoman, rángatás nélkül dolgozik, alacsony fülkebéli zajszinttel. Ezen felül a széria tartozék 3. hidraulikus funkció, a hidraulikus működtetésű adapterek hatékony és kényelmes meghajtását teszi lehetővé. A jól méretezett munkahengerek, a hatásos térfogatáramok, és a jól elosztott tápmennyiségek gyors munkaciklusokat tesznek lehetővé. Az opcionális Powerflow segítségével nagy hidraulikus teljesítményigényű adapterek meghajtása sem okoz gondot.

    • Hidraulikus adapter gyorskioldás (alapkivitel)
    • Még nagyobb flexibilitás a hatékony 3. hidraulikus funkció miatt (alapkivitel)
    • Powerflow hidraulika rendszer a nagy teljesítményigényű adapterek meghajtására (opció)
    • Nagyméretű hidraulika olajhűtő a nagyterhelésű üzemmód lehetőségének folyamatos fenntartására
    • Powerflow hidraulika rendszer

    Kramer kerekes homlokrakodók:

    A modern idők sokfunkciós „sokoldalúan nagy tudású”.

    Természetüknél fogva a Kramer kerekes homlokrakodók a mezőgazdasági alkalmazásokra vannak kicsúcsosítva. Kompakt méreteikkel, mozgékonyságukkal és manőverezési lehetőségeikkel, valamint stabilitásukkal a farmok ideális „igáslovai”, mindenesei. Minden munkához alkalmas adaptert ajánlunk, még a régebbi szériájú adaptereink közül is.

    “Megállja a helyét”, nem borul fel.

    A bizonyított fix váznak köszönhetően a Kramer kerekes homlokrakodók stabilitása minden helyzetben kiemelkedő. Magasabb biztonság, állandó terhelhetőség minden kormánymozdulatnál.

    Masszív érvek: Növelt biztonság és időmegtakarítás a fix váz és az összkerék kormányzás miatt, melyek a gépnek nagyobb stabilitást és jobb manőverező képességet nyújtanak.

    Korlátok nélküli, élvezetes vezethetőség: az EC traktorjóváhagyásnak köszönhetően közutakon, rakománnyal, vagy pótkocsival

    Egyszerűen gyorsabban dolgozhat:

    hidraulikus adapter csatlakoztató rendszernek és a párhuzamos vezetésű gém rendszernek köszönhető.

    Nagyobb flexibilitás: mely a 3. hidraulikus funkciós adapterek alkalmazási lehetőségének és az opcionális Powerflow magas teljesítményű hidraulikus rendszernek köszönhető. Verhetetlen hatékonyság: csökkentett üzemeltetési költség az optimális súlyeloszlás és a kompakt méretek miatt. Komfortos hely a munkához: a tágas, ergonómikus, kényelmes fülkének köszönhetően a gép működtetése kifáradás mentesen végezhető.

    Kramer kerekes homlokrakodók kitolható gémmel:

    Tökéletes választás változatos farmi munkákhoz.

    Továbbnövelt gépválaszték és manőverező képesség.

    A Kramer kitolható gémes kerekes homlokrakodók új szintet hoztak létre a mezőgazdasági alkalmazási lehetőségek terén ezzel jelentősen tovább bővítették a hagyományos homlokrakodók alkalmazhatósági körét. Még nagy magasságú és távolságú rakodások is kényelmesen, biztonságosan és pontosan megvalósíthatók velük.  „Sokoldalúan nagy-tudásúak” nem csak sokcélúak és nagyon megbízhatóak, hanem intelligensen támogatják a mezőgazdasági munkákat. Tovább növelik a munkateljesítményt és együtt nőnek a feladataikkal.

    Nyúljon ki sokkal távolabbra: A kitolható gémnek köszönhetően jobb és magasabb a máglyázási képesség és vastagság, pl. takarmánykeverők töltésénél. 



    Mindenféle feladatra jól megépítve:

    A Kramer kitolható gémes kerekes homlokrakodó a magas szintű rakomány kiegyensúlyozottságnak köszönhetően egy sokfunkciójú rakodó, szerelőkosár és targonca egyben.

    Mezőgazdasági munkák csúcsfokozatban.

    A nagyteljesítményű hidraulikának köszönhetően minden, mindig teljesen kézben tarthatóan, kifinomultan és specifikusan végezheti munkáját. A maximális 4 méteres kiürítési magassággal a rakomány pontosan és biztonságosan helyezhető el.

    A Kramer kompakt teleszkópos rakodók erősek és fürgék. A kezelő kőré vannak építve, ezért azok biztonságosan és hatékonyan tudják őket használni, mindenféle alkalmazásban és szituációban.

    A Kramer rakodók a közepes méretű családi vállalkozásoknak optimálisak!

    Amit a Kramer képvisel: minőség, innováció, teljesítő képesség, jellegzetesség és egy fenntartható siker a vásárlók üzletmenetében.

    Az alapkivitelhez tartozó és az opcionális berendezések kérdéskörében kérjük, előzetesen konzultáljon a magyarországi Kramer márkakereskedővel, a Valkon Kft. munkatársával.

    forrás: www.valkon.hu 

     

    Amazone Cracker-Disc-henger – a hullámprofillal minden tökéletes!

    Mint robosztus, zárt acélhenger az extrém talajviszonyoknak is megfelel a Cracker-Disc-henger, még a nehéz, agyagos talajokon is optimális magágyelőkészítést biztosít maximális porhanyítás mellett. Az Amazone ezt a hengert mostantól mint további henger-alternatívát kínálja a KE, KX, KG forgólazítókhoz és forgóboronákhoz szólóüzemben vagy az AD, D9 mechanikus vetőgépekkel ill. az AD-P Special pneumatikus vetőgéppel kombinálva.


    A hengergyűrű jellegzetes hullámprofilja javítja a talajszerkezetet és finom földet juttat a vetőmag-takaráshoz. A hengergyűrűkbe integrált keresztirányú körmök biztosítják a megfelelő önmeghajtást. A henger felépítése megfelel az Amazone gumigyűrűshenger-elvnek a sávos visszatömörítéssel. Ezzel létrejön a talaj optimalizált átitatódása                (infiltrációja) és gázcseréje.

    A nagyméretű, 550 mm hengerátmérőjével a Cracker-Disc-henger ezen kívül a nagyfokú teherbíróképességével tűnik ki, egyúttal a súlyeloszlás nagyon egyenletes a nagy felfekvő felületnek köszönhetően. Ez a henger nyugodt futását eredményezi, valamint lehetővé teszi a nagy vetési sebességet pontos vetőmagelhelyezés mellett.

    Az acélgyűrű köztes területeinek tisztítása a robosztus sárkaparókkal történik; gondoskodnak arról, hogy a henger belső része nem ragad/tapad, így eltömődésmentesen lehet dolgozni. Az állítható túlterhelésbiztosítással rendelkező vágókéseknek köszönhetően a henger finoman porhanyított felszínt hagy maga után.

    Új teleszkópgémes rakodókat mutatott be a Bobcat

    Bemutatta a vállalat új TL358 és TL358+ típusjelű teleszkópgémes rakodóit a Bobcat. A két új 6 méteres, kompakt modell ideális a telepi munkák során kiegészítve ezzel a már meglévő TL360 és TL470 változatokat. A TL358+ prémium kivitelben is rendelkezésre áll a mezőgazdasági szektor számára. Az ún. TL360+AGRI a TL358+ standard modellhez képest számos további funkciót tartalmaz.


    A TL358, TL358+ és TL358+ AGRI változatok mindegyikét egy Deutz TCD 3,6 L4 dízelmotor hajtja, amely megfelel a Stage IIIB károsanyag kibocsátási normáknak. Teljesítménye 74,4 kW (100 LE) 2300 1/min fordulaton [a kevésbé szabályozott országokban elérhető a Perkins 1104D-44TA Stage IIIA motor, 74.5 kW (100 LE) teljesítménnyel (2200 1/min fordulaton)]

    Üzemeltetése szűk helyeken nagy sebesség mellett is megoldható. A TL358 maximális emelési kapacitása 2,6 t, míg a TL358+ és TL358+AGRI változatóké maximum 3 t. A maximális emelési magasság mindhárom modell esetében 5,88 m. Hidraulika rendszerük egy Bobcat joystick segítségével vezérelhető a kabinból.

    A TL358, TL358+ és a TL358+ AGRI rendkívül kompakt gépek köszönhetően a 2,1 m széles, keskeny alváz kialakításnak. Ez a korábbi TL360/TL470 modellek esetében 2,3 m. 2,1 m magasságával együtt kivételes hatékonyságot, komfort érzetet és kilátást tesz lehetővé. A 4,5 m hosszával és a 2,8 m tengelytávval fokozott stabilitást eredményez és alacsony, 3,77 m fordulási kört.

    Kabinját két változatban, egy alacsonyabb (2,1 m) és egy magasabb, a kezelő számára még jobb kilátást biztosító változatban szerelik.

     

    Olvasta már?

    A cikk szerzője: Agro Napló

    Címlapkép: Getty Images
    NEKED AJÁNLJUK
    Valtra fülke a kezelő kényelméért

    Valtra fülke a kezelő kényelméért

    A finnországi Valtra gyár jelenlegi fülkéi természetesen ROPS és FOPS bevizsgáláson estek át. Ezzel nem elégednek meg a fejlesztőmérnökök, a fülkekial...

    CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
    KONFERENCIA
    AgroFuture 2024
    Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
    AgroFood 2024
    Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
    Vállalati Energiamenedzsment 2024
    Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
    Agrárium 2024
    Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!