McCormick újdonságok X4, X6 és X6 LWB

Agro Napló
A McCormick folyamatosan fejleszti, bővíti kínálatát, az új sorozatok egyre takarékosabbak, kényelmesebbek, mutatósabbak és jobban opcionálhatóak a végzett munkának megfelelően.

Az új McCormick X4 sorozat olyan méretű traktorsorozat, mely a McCormicknak korábban még nem volt. Ez az új, könnyű és erős traktorsorozat átmenetet biztosít a szántóföldi nagy testű és a keskeny nyomtávú ültetvénytraktorok között, úgy, hogy szinte mindkét kivitel előnyeit biztosítják. Ez a két előny a síkpadlós kényelmes fülke, és az akár 1,75 m teljes szélesség. Az X4 sorozat tagjai 64–107 LE teljesítménnyel elérhetőek, 90–107 LE közötti 3,6 literes, 4 hengeres Deutz motorral, míg a kisebbek 64–76 LE közötti 2,9 literes motorral szereltek, ezek mindegyike elektronikus befecskendezéssel rendelkezik. Van továbbá még egy erőforrás a régimódi gazdáknak, mely 4,4 literes, 4 hengeres Perkins motor 74 LE max. teljesítménnyel, hagyományos köradagolós kivitelben, de csak 2015 végéig rendelhető.


McCormick X4

Az alapfelszereltség 12 + 12 sebességes váltót tartalmaz szinkronizált irányváltóval, de opcióként 2 powershift fokozat, elektrohidraulikus irányváltó, gazdaságos 40 km/h sebesség és mászófokozat is választható. A véglehajtás a McCormick X4 traktoroknál erős, bolygóműves kialakítású.

A hidraulika rendszer akár 57 liter/perc teljesítményű lehet, a kézi vagy elektronikus vezérlésű függesztőkarok pedig akár 3900 kg emelési képességűek lehetnek. Opcióként első függesztőkarok is rendelhetőek. A TLT hajtás 2 sebességes, a kapcsolása pedig elektrohidraulikus.

A McCormick X6 sorozat a korábbi X60 és MC sorozatokat helyettesíti. A sorozat X6.420, X6.430 és X6.440 tagokból áll, egységesen 4,5 literes, 4 hengeres, 16 szelepes FTP motorokkal 111, 121 és 133 LE teljesítménnyel, Common Rail elektronikus befecskendező rendszerrel, mely a Power Plus rendszernek köszönhetően TLT használata esetén 121, 133 és 140 LE-re emeli a motor teljesítményét. Az X6 sorozat már a McCormick legújabb egységes modern külső kinézetét kapta, mely az X4-től felfelé minden traktort jellemez. Az X6 sorozat tagjai teljesen új 4 oszlopos, modern kinézetű fülkét kaptak, mely még kényelmesebb a kezelő számára.


McCormick X6

Az X6 kiemelendő jellemzője a 3 terhelés alatt kapcsolható fokozatot tartalmazó, összesen 36 + 12 sebességes váltó. Az alapfelszereltség része az elektrohidraulikus irányváltó, melynél az irányváltás finomsága-határozottsága egyszerűen potméterrel állítható. Fontos jellemző még, hogy Eco 40-es a váltó, tehát a 40 km/h-s sebességet 1900-as motorfordulatszám mellett éri el, mely szállításkor alacsony zajszintet és üzemanyag-fogyasztást eredményez. Rugózott első híddal kombinálva 50 km/h-s váltóval is rendelhető a McCormick X6-os.

Az elektronikusan vezérelhető függesztőkarok 5000 kg emelési képességgel rendelkeznek, a TLT hajtás pedig opciósan 4 sebességes. A hidraulika rendszer választható alap 66 liter/perc teljesítménnyel vagy zárt központú rendszer esetén 110 liter/perc teljesítménnyel, melyek akár 5 kihelyezett szeleppárt tudnak kezelni.

A McCormick X6 LWB sorozat a korábbi sikeres G-MAX sorozatot váltja fel. A nevében a LWB a nyújtott tengelytávot jelöli, ez a traktor a 4 hengeres motorja ellenére egy hathengeres motorral szerelt traktor tengelytávjával rendelkezik. Az X6 LWB traktorok 4,5 literes FPT motorral szereltek, melyek 143, 163 és 176 LE maximális teljesítménnyel kerülnek a gépekbe. A sorozat tagjai alapfelszereltségként mechanikus irányváltóval és 18 előre, 18 hátra fokozattal rendelkező szinkronváltóval szereltek. A hidraulika rendszer 38 + 87 liter/perc teljesítményű és akár 5 kihelyezett szeleppárral rendelhető, a TLT 2 sebességes. Az X6 LWB a korábbi G-MAX-szal ellentétben már kényelmesebb, elektrohidraulikusan, potméterekkel szabályozható függesztőkarokkal  rendelkezik, melyek emelési képessége 8400 kg. Opcióként első függesztőkarok és TLT is rendelhető. A nagy teljesítmény és a modern külső mellett az X6 LWB sorozat teljesen új, szebb kialakítású fülkével, új erős motorokkal és a már megismert erős, strapabíró váltóval várja a mindennapi kihívásokat.

Nagy Márk

 

A cikk szerzője: Nagy Márk

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Még van elnyerhető forrás öntözésre

Még van elnyerhető forrás öntözésre

A mezőgazdasági vízgazdálkodási ágazat fejlesztését célzó pályázaton még van elnyerhető forrás – írja a nak.hu. Az egyszerűbb igénylésért ügyfélbarát...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!