2024. május 4. szombat Mónika, Flórián

Innovatív döntés előkészítő eszköz nyerte az OMÉK agrárfejlesztési díját

Agro Napló
A Dow AgroSciences Hungary Kft. támogatásával és az Agrárgazdasági Kutató Intézettel karöltve az Agroinform.hu elkészítette az agrármédiában egyedülálló Szántóföldi Költség-összehasonlító webalkalmazást, amellyel céljuk segíteni a hazai szántóföldi növénytermesztőket, hogy minél egyszerűbben és eredményesebben tervezhessék meg kiadásaikat, optimalizálhassák pénzügyeiket a legjobb terméshozamok elérése érdekében, ezáltal pedig növelni tudják versenyképességüket.

A Szántóföldi Költség-összehasonlító webalkalmazás segítségével a gazdálkodók a saját ráfordításaikat és hozamadataikat hasonlíthatják össze a magyar vagy a régiójukban szántóföldi termelést folytató gazdák vetőmag-, növényvédő szer-, műtrágya-, összes állandó-, egyéb változó költségével és terméshozamaival.


Az országos és regionális adatokat az összehasonlításhoz Magyarország legjelentősebb agrárökonómiai szervezete, az Agrárgazdasági Kutató Intézet tesztüzemi rendszere szolgáltatja, amely évről évre nemzetközileg is elismert módszereket alkalmaz adatbázisa naprakész frissítéséhez.

Dr. Feldman Zsolt agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár tükörhöz hasonlította a webalkalmazást, amelyet használva lehetősége van a termelőnek szembesülni gazdálkodásának erős és gyenge pontjaival.

Sándorfy András, az innováció iránt elkötelezett Dow AgroSciences magyarországi leányvállalatának marketingvezetője kiemelten fontosnak tartja e webalkalmazás létrejöttének finanszírozását, hiszen a vállalat minden eszközzel igyekszik támogatni a hatékony, egyszerű és eredményes hazai szántóföldi gazdálkodást, hogy hazánk mezőgazdaságában a kisebb vállalatok és gazdák is sikeresen fel tudják venni a versenyt a globális kihívásokkal szemben.

A webalkalmazás kezelőfelülete megtalálható: www.agroinform.com/koltsegosszehasonlito

A cikk szerzője: Agro Napló

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!