HAT-AGRO: Beértek az eredmények (x)

Agro Napló
Az eredmények tökéletesen igazolják a győri HAT-AGRO Csoport tavalyi évre megfogalmazott mottóját: „A megújulás éve”. A bővülő csapat mellett új logisztikai bázis támogatja a fejlődést, számos projekt pedig még csak a rekordbevétellel kecsegtető jövő évre érik be.

Eredményes fiatalítás

Nyolc pályakezdő, 25 év alatti kolléga munkába állásával kezdődött a tavalyi év a HAT-AGRO Csoportnál, amely a megújulás jegyében fiatal szakemberekkel frissítette csapatát. A féléves gyakornoki programban részt vevők a tapasztalt kollégák mentorálásával megszerzett ismereteket – know-how, piacismeret – az év második felében önállóan, területi képviselőként kamatoztathatták, sikerrel.


– Az eltelt több mint egy év bizonyította, hogy a program eredményes, a munkába állt fiatalok mindegyike a cégünknél maradt és hasznos tagja lett a csapatunknak. A kitűzött cél, a partnereinkkel való szorosabb, közvetlenebb kapcsolattartás maximálisan teljesült: ma már nemcsak a nagyobb vállalkozásokkal, hanem a közepes és kis cégekkel is személyes kapcsolatot tudunk ápolni – mondta Pásztor Attila, a HAT-AGRO Csoport ügyvezető igazgatója. Elárulta továbbá: a 2016-ra becsült fejlődésnek megfelelően hamarosan újabb jelentős létszámbővítés várható a jelenleg 30 főt foglalkoztató középvállalkozásnál. „Nem állunk meg, két éven belül további tíz embert tervezünk felvenni, ezúttal elsősorban műszaki, technikai feladatokra, mint a szerelés, javítás vagy a karbantartás.”    


Bővül a kapacitás

A cégcsoport egy másik jelentős területen is nagyot lépett előre: finisébe ért a tervezett budapesti telephely létrehozása, amely jelentősen rugalmasabb munkaszervezést biztosít majd. A győri központ mellett működő kereskedelmi és logisztikai bázis megvásárlása lehetővé teszi, hogy a vállalat még közelebb kerüljön partnereihez, hiszen egyszerűbbé válik a vevő- és partnertalálkozók, szakmai képzések megszervezése. A nyolc területi képviselő, akik Nyíregyházától Békéscsabán át Szegedig képviselik a céget, szintén könnyebben találkozhat a fővárosban, nem beszélve a győri központ tehermentesítéséről: ha szűkössé válik a győri ipari parkban található 1000 négyzetméteres telephely, a fővárosi raktárkapacitással, a két logisztikai központ összehangolásával jelentősen, az igényeknek megfelelően növelhető a kapacitás.

Indulnak a pályázatok

A három céget tömörítő HAT-AGRO Csoport egyik tagja sem panaszkodhat, mert bár idén az eddigi csúcsbevételt nem érte el a vállalat, mindhárom üzletág sikeres évet tudhat maga mögött.

A cég alaptevékenységének számító állathigiéniai termékek és kártevőirtó szerek forgalmazásával foglalkozó HAT-AGRO Higiénia Kft. érte el a legdinamikusabb fejlődést: egy év alatt 20%-os növekedést mutathat fel. Ettől kicsit elmarad a komplett baromfitelepek építésével, számítógép-vezérelt etető-, itató- és hűtő-fűtő berendezések telepítésével foglalkozó HAT-AGRO Baromfitechnológia Kft., ez azonban az iparági körülményeknek tudható be. „A baromfiipar fejlesztésére irányuló legújabb Európai Uniós pályázatokat még csak a napokban írták ki, ezért ennek eredménye csak a jövő évben realizálódik. Terveink szerint nem kis mértékben, hiszen 40 százalékos vissza nem térítendő támogatásokról van szó. Ennek előszelét egyébként már érezzük, több nagy projekt indulásánál jelen lehetünk”, tudtuk meg Pásztor Attilától.

Komoly fejlődés áll a cégcsoport legfiatalabb tagja, a HAT-AGRO Ökológia Kft. előtt is, az állattartó telepek vízkezelése ugyanis csak most kezd fókuszba kerülni a kifejezetten vízigényes ágazatban. Az egészséges ivóvíz létrehozására irányuló törekvéseket a HAT-AGRO egy másik győri vállalkozással összefogva váltotta valóra.

Rekordbevételt várnak

Pásztor Attila elmondta: 2016 igazi sikerévnek ígérkezik a HAT-AGRO számára, most érik be ugyanis számos projekt, némelyikért több éve dolgoznak a cég szakemberei. A tervek szerint jövőre a cég nem csupán megközelíti, de jóval túl is szárnyalja az eddigi, 2012-ben elért 2,5 milliárd forintos rekordbevételt: 2016-ra a 3,5 milliárd forint a cél.

„Úgy érzem, a szakma mostanra ismerte el a tizennyolc éves vállalat munkáját, a töretlen fejlődést és a folyamatos fejlesztéseket, ami a számokban is megmutatkozik”, mondta az ügyvezető.

Forrás: Presztízs Top 100

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!