A sikeres MOOGLLI HOCL napraforgó

Agro Napló
Jó évet zárt a MOOGLLI HOCL 2015-ben is. Idén 23 betakarított fajtasorban mértük meg a hibrid eredményét. A 23 hely termésátlaga 3,24 t/ha volt, amit ha összehasonlítunk a fajtasorok 3,03 t/ha kísérleti átlagával, azt láthatjuk, hogy a MOOGLLI HOCL stabil és az átlag felett szerepelt. Az átlagot 100%-nak tekintve 106,9%-ot ért el.

Ugyanezt tapasztalhatjuk akkor is, ha a 2015. évi üzemi eredményeket vizsgáljuk meg. A MOOGLLI HOCL-t termelő partnereinktől 2660 ha viszonylatában sikerült visszajelzést kapnunk. A legkedvezőbb feltételek idén a Dél-Alföldön voltak a MOOGLLI HOCL számára. Itt nem ritkák a 4, illetve 5 t/ha feletti eredmények sem. A 3 tonnás hektáronkénti termést bármely országrészben el lehetett érni idén ezzel a hibriddel.

Ezt igazolták az RAGT Termelői Verseny napraforgós eredményei is. A Dél-Alföldön még a 4 t/ha-os eredmény sem volt elég a győzelemhez. A többi országrészben pedig a 3,5–3,9 t/ha-os eredmények lettek a legjobbak. Kijelenthetjük, hogy amennyiben ezeket a 2,5 t/ha-os országos átlaghoz mérjük, akkor a MOOGLLI HOCL messze átlag felett termett.

A MOOGLLI HO CL-t a 2013-as AGROmashEXPO-n Termékfejlesztési Prémium Oklevéllel tüntették ki.


MOOGLLI HOCL – Szentgáloskér

Az RAGT által nemesített MOOGLLI a HO termesztők között már évek óta folyamatosan bizonyítja tudását. Ráadásul a kiváló évjárati stabilitás 47–48% körüli olajtartalommal, és 85% fölötti olajsav tartalommal párosul. 45 fokos tányérállású, átlagos magasságú növény. Kiváló a stressztűrése, szára erős, elágazásra nem hajlamos. A MOOGLLI korán betakarítható, állományszárításra általában nincs szüksége. A 2014 őszén leesett sok csapadék sem ártott neki és – más, összeroskadó hibridekkel szemben – végig egészséges és betakarítható maradt.


MOOGLLI HOCL - Komárom

A magas termőképesség és termésbiztonság mellett fontos a betegségekkel szembeni ellenállóság. Az RAGT napraforgóhibridek betegség-ellenállóság szempontjából is a magyar piac legjobbjai között vannak. A termékpaletta több hibridje – köztük a MOOGLLI HOCL is – rezisztens a Magyarországon előforduló összes napraforgó peronoszpóra rassz ellen, de a Sclerotinia és a Diaphorte ellen is igen jó toleranciával bír. A 2013-as AGROmashEXPO-n a MOOGLLI-t Termékfejlesztési Prémium Oklevél-lel tüntették ki. 2014-ben pedig az RAGT Országos Termelői Versenyének hibridjeként bizonyított, ahol a BOS-FRUCHT Szövetkezet 4,64 t/ha terméssel nyert Tamási melletti területén. A MOOGLLI HOCL rendelkezik imidazolinon toleranciával is, így a Clearfield® gyomirtási technológia szerint állományban is egyszerűen és hatékonyan gyomirtható.

2015-ben 30.000 ha-t meghaladó területen vetettek MOOGLLI-t. Ez igazolja szlogenünk igazságát:

RAGT – a másik út a sikerhez!

www.ragt.hu

www.facebook.com/ragt.vetomagkft

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!