Ugyanakkor a különböző stresszhelyzetek is megváltoztatják a normális emésztési folyamatokat és a tápanyagok rossz hasznosulását okozhatják. Ezek befolyásolják a bél egészségi állapotát, amely jelentős hatást gyakorol az állatok immunrendszerére is.
A Digestarom® egy növényi alapú termék, amely a bél egészségének megőrzésével javítja a sertések teljesítményét. A termék nem csak ösztönzi a takarmányfelvételt, hanem javítja a bélkörnyezetet, növeli a tápanyagok emészthetőségét és felszívódását, ezáltal támogatja a takarmányozás hatékonyságát.
A molekuláris-biológiai kutatások azt is kimutatták, hogy a Digestarom® leszabályozza a bélben lévő gyulladásos folyamatokat indukáló és a takarmányfelvételt csökkentő faktort (NF-kB), ugyanakkor erősíti a gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatásért felelős faktort (Nrf2), így javítva a bél egészségi állapotát és normalizálja az emésztési folyamatokat.
A terméknek a sertések teljesítményére gyakorolt hatásait folyamatosan vizsgáljuk tudományosan (egyetemeken és kutatóintézetekben) és a gyakorlatban is (telepi kísérletek). Ezáltal a tudományos vizsgálatok során kapott eredményeket megerősítettük normál gazdálkodási körülmények között is.
Mivel az egészséges és gyorsan gyarapodó malacok elengedhetetlenek a sikeres sertéshústermeléshez, ezért a Digestarom® már malackorban segíti a korai szilárd takarmányfelvételt a kiegyensúlyozott íz és a növényi kivonatok kombinációjával, valamint már náluk is javítja a takarmány emészthetőségét.
Hízók esetében a fehérjék és aminosavak jobb emészthetősége nem csak a jobb növekedési erélyben és takarmányhasznosításban mutatkozik meg, hanem a jobb fehérjebeépülésben is. A Digestarom® segítségével javul a húsminőség és a hasított fél minősége, különösen az izomtömeg aránya.
Bizonyított, hogy a Digestarom® takarmányhoz történő adagolása szignifikánsan javítja a fehérjék hasznosítását, különös tekintettel az aminosavak vékonybélbeli emésztésére. A kísérletek szerint a fehérje emészthetősége közel 10%-kal, ugyanakkor a zsír emészthetősége is közel 8%-kal növekszik.
A fehérjék jobb hasznosítása egyidejűleg csökkenti a szerves és szervetlen nitrogén vegyületek kibocsátását. Az így elért jobb minőségű levegő minimalizálja a következményes légzőszervi betegségek kockázatát.
A Digestarom®-ot arra fejlesztették, hogy támogassa az emésztést – amely által nő a tápanyagok, különösen a fehérje emészthetősége – és ezáltal javítsa a takarmányozás hatékonyságát. A termék hatására a hús kilogrammonkénti energia-, valamint takarmányköltsége lecsökkenthető, ezáltal növelhető a versenyképesség a hízók esetében.