Szaloncukorból is a hagyományos a legnépszerűbb
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) körképe szerint egy-egy háztartás évente 1 kilónyi szaloncukrot vásárol, a legkedveltebb a zselés, a marcipános,...
Akár 40 tonnányi kidobott fenyőfát is elégethetnek a következő időszakban a két biomassza-tüzelésű blokkal működő pécsi hőerőműben – tájékoztatta a Ve...
A karácsonyi időszak meghatározó a hazai halfogyasztásban.
A legnagyobb felületen Vas, Somogy és Zala megyében. Egyedi íze mellett kiváló beltartalmi értékekkel is rendelkezik.
A feldolgozott halak ára még nagyobbat nőhet az idei karácsonyi szezonra. Hiánytól azonban egyelőre nem kell tartani.
Hazánk földrajzi adottságaiból – azaz a magashegységek hiányából – következik, hogy bizonyos fajta fenyőket, elsősorban a karácsonyfaként tartósságáró...
„Magyar borral szebb az ünnep!” – ezzel a mottóval népszerűsíti a hazai minőségi borok fogyasztását karácsonyt megelőzően az Agrármarketing Centrum (...
Amerikai kutatók egy új módszert dolgoztak ki, amely napfény nélkül is lehetővé teszi a növények fejlődését.
Természetes környezetében karácsony táján virágzik, éghajlatunkon pedig hűvösebb helyen, 15-20 fok között érzi jól magát.
A jövő hét elején még többfelé várható hó, havas eső, eső, majd karácsony első napján már kiderül az ég, ezután vissztatr a borult, párás idő.
A vizsgálat szerint három török csoki szezámmagot tartalmazott, míg öt emírségi mintában pálmaolajjal helyettesítették a csokoládét.
A Veszprémi Érseki Pincészet főborásza arra számít, a felmelegedés miatt a Balatonnál is nagyobb teret nyer majd a kékszőlő.