TERRA - SORB® és AMINOQUELANT® - Stressztűrésre fejlesztve

Agro Napló
Magyarország időjárásában a kedvezőtlen évjáratok gyakorisága, illetve az időjárási anomáliák amplitudója évről évre növekszik, amely komolyan limitálja a növénytermesztés produktivitását. A szántóföldi és kertészeti kultúrákban megtizedelhetik a termés mennyiségét az április-májusban bekövetkező fagy, a jégverés, belvíz, aszály, UV-sugárzás, mechanikai sérülések, ill. a növény védőszerek negatív hatásai. Ezen stresszfaktorok visszavetik a növény fejlődését, termésmennyiségét és minőségét, amely komoly gazdasági veszteséget okoz.

A spanyol BIOIBERICA 1986 óta készíti és forgalmazza saját termékeit. A TERRA-SORB® és AMINOQUELANT® termékcsalád bizonyított minősége és hatékonysága, valamint az aminosavak enzimatikus hidrolízis útján történő előállításához használt belső technológia lehetővé tette, hogy az aminosavak vezetője és szakértője lehessen.

A Pro-Feed Kft. több mint 8 éve áll kapcsolatban a gyártó céggel, és foglalkozik a TERRASORB® és AMINOQUELANT® növénykondicionáló termékcsalád eredményes és egyre nagyobb körű forgalmazásával. Közös munkával és a kísérletek folyamatos végzésével kutatjuk és fejlesztjük a legtökéletesebb anyagösszetételt a növények számára, hogy minél nagyobb hatékonyságot tudjunk elérni.

A TERRA-SORB® és AMINOQUELANT® termékcsalád a gyártási technológiájának köszönhetően 18 L-α biológiailag aktív szabad aminosavat tartalmaz, melyeket roncsolás nélkül állítanak elő az egyéb makro- és mikro elemek mellett.

A TERRA-SORB® foliar szabad aminosavakat tartalmaz magas koncentrációban, különösen lényegesek a fotoszintézisben és a klorofil kialakításában résztvevő aminosavakat. A formula mikroelemeket is tartalmaz, amelyek biztosítják a növények megfelelő tápanyagellátását. Használata javasolt a sokk kezelésére stresszes körülmények mellett mint, például extrém hőmérséklet, kritikus élettani pillanatok.


A TERRA-SORB® 4 macro radicular formuláját a szabad aminosavakat erősítik meg. A készítmény kiegyensúlyozott mennyiségű nitrogént, foszfort és káliumot is tartalmaz, amelyek hozzájárulnak a növények megfelelő tápanyagellátásához és elősegíti a megfelelő gyökérzet gyors kialakulását.


AMINOQUELANT® termékcsalád aminosavakat tartalmaz, melyek ösztönzik a növényt a fiziológiai egyensúlyra, illetve segít növelni a mikroelemek felszívódását és szállítását, így azok gyorsabban hasznosulnak. AMINOQUELANT® kezeléssel a stresszellenállósága növelhető, használatával a komplexképzőt (aminosav) képessé tesszük arra, hogy emelje a mikroelemek biológiai hozzáférhetőségét.



AMINOQUELANT®- B 

A bór egy lényeges elem a sejtfal struktúrájában és funkciójában, elengedhetetlen a pollencsírázásban és a pollencső növekedésében, valamint fontos funkciót lát el a virágzásban és a gyümölcsérés során. A formula alkalmazásával a bór felszívódása jobb, illetve gyorsabb, és hatékonyabb az eloszlása a felszívódási pontokon.

AMINOQUELANT®- Zn

A formula pótolja a cinkhiányt, segíti a sztóma nyitását, gyors regenerációt biztosít stresszes körülmények között. Elősegíti a sejtmembránok szerkezeti épségét és védi a szöveteket az oxidáció által okozott károsodástól.

AMINOQUELANT®- Ca

Ezen aminosav forrást kifejezetten a kalcium mobilizálásának növelésére és a kórképet okozó tényezők kiküszöbölésére fejlesztették ki. Megoldást jelent a termények kalciumhiányos állapotaira. A kalciumhiány a növény azon szerveit érinti, melynek nagyobb a kalciumigényük: az osztódó végek és a termést.


AMINOQUELANT®- K

A formula kálium és a hidrolízisből származó L-alfa aminosavat tartalmaz. Ezek együttműködése javítja a kálium felszívódását, szállítását és aktivitását a növényben. Használata javasolt stressz esetén, amikor a növény kálium felszívása nehézségbe ütközik (hideg, hőség, sósság és szárazság) illetve elősegíti a növények természetes védekező mechanizmusát a kórokozókkal és a mikroorganizmusokkal szemben.

 

A Pro-Feed Kft. a TERRA-SORB® és AMINOQUELANT® termékcsaláddal olyan gazdálkodókat célzott meg, akik egyre jobban felismerik az időjárásból adódó problémákat, így a növényi stresszhelyzeteket, majd az ebből fakadó termény mennyiségi és minőségi kiesését, végeredményben a gazdasági veszteséget. Célunk, hogy termékeink alkalmazásával biztosítani tudjuk a fentiekben ismertetett problémák csökkentését, ill. megszüntetését és egy gondos, költséghatékony, környezetbarát technológiát adjunk gazdálkodóink részére.

A termelői elégedettség cégünk számára a legfontosabb értékmérő. Törekszünk arra, hogy a TERRA-SORB® és AMINOQUELANT® termékcsalád termékeit egyre több magyar termelő használja, segítve ezzel gazdálkodásuk kiszámíthatóságát.

Dél-Alföldi Régió – Turóczki Emese

Észak-Alföldi Régió – Ónadi Mihály

Dél-Dunántúli Régió – Kovács Anikó

Észak-Dunántúli Régió – Klausz Henrietta

Érdeklődésüket az alábbi telefonszámon fogadjuk: 06/30 327 6196


Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tavaszi mikrobiológiai talajkezelések

Tavaszi mikrobiológiai talajkezelések

A termesztett növényeinket fertőző gombabetegségek nagy része a talajban telel át és innen indulnak a fertőzések. Ha a talajban csökkenteni tudjuk az...

Gyökérfejlődéssel az aszály ellen

Gyökérfejlődéssel az aszály ellen

A tavaly bekövetkezett szárazság sokkolta a növénytermesztéssel foglalkozó szakembereket. Soha nem láttunk még ilyen aszályt, mint 2022-ben. Aki látta...

Agrifac launches new Condor Vanguard

Agrifac launches new Condor Vanguard

Looking for solutions that enable sustainable and environmentally friendly farming? Meet the new Agrifac Condor Vanguard. Producing whilst emitting th...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!