Elismerték a Legyél Te is mezőgépész programot

Agro Napló
A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) 2016-ban immár 4-ik alkalommal meghirdette Szakképzési Díj pályázatát. Ennek a célja, hogy azon kiemelkedő projekteket és kezdeményezéseket támogassa, melyek jelentős mértékben és példaértékű módon segítik elő a gyakorlatorientált szakképzést Magyarországon.  

 

 

A díj célja, hogy ösztönözze a magyarországi szakképzési rendszer fejlesztését és a szervezett képzés kiemelkedő szerepét a fiatalok szakmai életútjának beteljesülésében.

Az idei évben a MEGFOSZ is indult a pályázaton kooperációs kategóriában a „Legyél Te is mezőgépész” programjával. A pályázat bejutott a végső forduló jelöltjei közé. Ez a helyezés hatalmas elismerést jelent. A MEGFOSZ egy nagyon széles körű összefogást indított el, ahol a majdnem száz mezőgazdasági cég a szakiskolai hálózattal működik együtt, annak érdekében, hogy népszerűsítsék, támogassák a mezőgépész szakmát. Ez a szakma a fiataloknak egy stabil megélhetést jelent és nagyon fontos a mezőgépész szakma utánpótlása és a szakma presztízsének növelése. A diákok így megismerkedhetnek a legújabb csúcstechnológiájú gépekkel is. Nagyon fontos a vidéki foglalkoztatottság javítása, a hazai mezőgazdasági termelés versenyképességének megőrzése és további növelése.

 

 

Ez a pozitív helyezés megerősítette a szövetséget abban, hogy jó úton halad és folytatnia kell az ez irányú munkát és összefogást. Cél, hogy az együttműködést olyan mértékre fejlessze, amivel Magyarországon egyedülálló példát tud mutatni!

A cikk szerzője: Agro Napló

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Felértékelődik a biomassza szerepe

Felértékelődik a biomassza szerepe

A biomassza hasznosításának távlati lehetőségeiről és különösen a közép- és kelet- európai országok adottságairól és kihívásairól szólt a magyar és a...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!