Tárcsás boronák minden munkakörülményre

Agro Napló
A QUIVOGNE (ejtsd: kivon) cég, mint igazi francia munkagépgyártó igen széles palettával rendelkezik a tárcsás boronák terén. A kínálatban megtalálhatók a legkisebb gazdasági mérettel rendelkező cégeknek ajánlható 1,5 m széles könnyű tárcsáktól kezdve, a rövidtárcsákon és szőlészeti tárcsákon át a legnagyobb erőgépek mögé kapcsolható, 10,2 m széles nehéz- és szupernehéz tárcsák.

A szőlészeteknek ajánlott tárcsa elérhető 1,05–2,5 m széles­ségben. A robusztus gépen az 560 mm tárcsalapokkal 40x40 mm-es tengelyen szereltek. Az X elrendezésű tárcsán a 4 tag helyzete mechanikusan vagy hidraulikusan állítható. A tárcsatagok között lazító kapa dolgozza át a talajt, a bakhátmentes felszínről oldalsó terelőlemez gondoskodik.

A Diskator típusú rövidtárcsák elérhetők 2,5–12 m munka­szélességben. A függesztett vagy vontatott kivitelű gép 560 vagy 610 mm átmérőjű tárcsalapokkal rendelhető. A lezáró hengerek széles választéka közül kiemelendő a hazánkban legjobban alkalmazható ékgyűrűs- vagy gumi henger. A Diskator rövidtárcsa különlegessége az igen nagy átömlési keresztmetszet és a középen elhelyezett, integrált futómű, így a Diskator nagy munkatempó és szármaradvány esetén is kitűnően alkalmazható.

A szupernehéz QUIVOGNE tárcsák talajnyomása elérheti a 200 kg-t tárcsalaponként. A speciális Fleaux-Fleaux keverőtárcsákkal szerelve, amelyek átmérője 810 mm, biztonsággal megvalósítható a 25 cm mélységű munka. A V és X elrendezésben is elérhető gép minőségi munkavégzését elősegíti a hidraulikus tárcsaszög- és helyzetállítás valamint a lezáráshoz kapcsolható nehéz Crosskill henger.

Győződjön meg Ön is a QUIVOGNE verhetetlen ár-értékű tárcsás boronák minőségéről, keresse bemutató gépeinket kereskedőinknél és látogassa meg nyári szántóföldi bemutatónkat.

Gazsi Zsolt: 30/558-4918

A cikk szerzője: Gazsi Zsolt

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Quivogne Diskator 610 rövidtárcsák

Quivogne Diskator 610 rövidtárcsák

A QUIVOGNE (ejtsd: kivon) cég, mint igazi francia munkagépgyártó igen széles palettával rendelkezik a tárcsás boronák terén. A kínálatban megtalálható...

A jövő növénye lehet a cirok

A jövő növénye lehet a cirok

A cirok a kukorica jó alternatívája lehet a száraz kontinentális éghajlaton, aszályra hajlamos területeken, mivel szárazságtűrése kiemelkedő. Ráadásul...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
EZT OLVASTAD MÁR?