Jellemzők:
- átlag feletti termőképesség
- magas minőségű szemtermés
- vetésideje rendkívűl rugalmas, novembertől március végéig vethető
- ideális megoldás a későn lekerülő kukorica, vagy cukorrépa után
- közép-korai szárbaindulás, kalászhányás, virágzás és érés
- kalásza szép, erőteljesen szálkás, a megszokottól hosszabb
- szalmája az átlagtól magasabb (átlagosan 70-80 cm)
- szárszilárdsága megfelelő
- nagyon jó bokrosodó képesség
- télállósága az átlagostól elmarad, korai (október vége előtti) vetését kerüljük
- egészséges levélzetét a teljes érés végéig megőrzi
- kórtani tulajdonságai optimálisak, lisztharmatra, fuzáriumra nem fogékony
- sárgarozsdára erőteljes ellenálló képességet mutat
Beltartalmi paraméterek:
- sütőipari minősége ideális B1/B2
- jó fehérje tartalom (12-14%)
- közepes-jó sikértartalom (24-30%)
- közepes-magas hektoliter súly (78-80kg/hl)
- magas esésszám (260-300 sec)
További információ:
Dunántúl és Pest megye: Csánk L. Bertalan, mobil: 30/955-0723
Alföld: Gonda László, mobil: 30/933-1735
KWS kalászos iroda: 66/313-226