2024. május 3. péntek Tímea, Irma

CSR Best Practice elismerésben részesült a K&H (x)

Agro Napló
CSR Best Practice elismerésben részesült a fiatalok oktatását és a környezetvédelmet középpontba helyező K&H a fenntartható agráriumért ösztöndíjpályázat. A Bank egyike annak a 6 vállalatnak, amelyeket díjjal jutalmazott a Magyar PR Szövetség.

A Magyar PR Szövetség idén tizedik alkalommal adta át CSR Best Practice elismerését, amellyel a szervezet olyan példaértékű CSR gyakorlatokat díjaz, amelyek megvalósítják a felelős működés elvét és az etikus üzleti magatartás folyamatát a napi működésben, illetve amelyeknél az üzleti döntések tükrözik a fenntartható fejlődésre való törekvést és a társadalmi érzékenységet. A K&H Bank a fiatalok oktatását és a környezetvédelmet célzó K&H a fenntartható agráriumért ösztöndíjpályázattal nyerte el a CSR Best Practice 2016 díjat.

„A K&H Csoport elkötelezett a hosszú távon fenntartható fejlődés mellett, illetve több saját programján keresztül is részt vesz a fiatalok oktatásában. E kettőt ötvöztük, amikor tavaly első alkalommal ösztöndíjpályázatot hirdettünk az agrárképzést folytató egyetemek és főiskolák mester és PhD képzésben résztvevő hallgatói számára, akik kutatómunkájuk során a fenntartható fejlődést tartják szem előtt. A programot idén is folytattuk, a résztvevők körét azonban kibővítettük a gépészmérnöki képzésben résztvevő hallgatókkal, a pályázatok témájaként pedig az innovációt jelöltük meg” – mondta el Tresó István, a K&H Bank Agrárüzletág fejlesztési főosztály vezetője.

„A pályázatok értékelése során idén is azt tartottuk szem előtt, hogy mennyire hatja át a vállalat stratégiáját a társadalmi felelősségvállalás. A K&H Csoport ebből a szempontból kiemelkedő a hazai vállalatok között, hiszen hasznosítható, jó gyakorlatokat alkalmaz, amelyek közül a K&H a fenntartható agráriumért ösztöndíjpályázat követendő példaként szolgál” – mondta el Mayer Zsolt, az MPRSZ Alelnöke, a CSR tagozat vezetője.

A K&H számára az agrárium hagyományosan kiemelt terület, kezdetek óta stratégiai partnere a mezőgazdasági szektornak. „Az agrárium számára egyre égetőbb a generációváltás, a friss és szakképzett fiatalok bevonása az ágazatba. Az ösztöndíjpályázatot megelőző kutatásunk ugyanakkor rávilágított arra, hogy az agrárvégzettség nem igazán népszerű a pályaválasztóknál, így a fiatal szakemberek felkarolásával, és az általuk végzett izgalmas kutatások, innovációk bemutatásával a szakma presztízsét is növelni szeretnénk” – mondta el Tresó István.

„Nagyon örülünk, hogy a karok dékánjai, a doktori iskolák vezetői és a zsűrizéshez felkért professzorok mellett a szakmai közönség is elismeri ösztöndíjpályázatunkat, amelyet terveink szerint 2017-ben is folytatni tudunk. Célunk a jövőben is az, hogy kezdeményezésünkkel azokat az ifjú agrárszakembereket támogathassuk, akik olyan új eljárásokkal állnak elő, amelyekkel a hazai mezőgazdaság innováció terén is előkelőbb helyre kerülhet” – tette hozzá Tresó István.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
BKT and CSR: we are all responsible

BKT and CSR: we are all responsible

In a special episode on its TV platform, BKT tells the story of its most important experiences over the last two years in the social field. From proje...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!