2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Töretlen lelkesedéssel

Agro Napló
Húsz éves múltra tekint vissza a magyar agrárium egyik meghatározó vállalkozása: kis garázscégként kezdték, mára országosan elismert céggé váltak. A Tolna megyei Agro-Tipp Kft. 1996-ban kezdte meg működését, és egészen 2011 őszéig kizárólag mezőgazdasági gépalkatrészek forgalmazása jelentette a cég fő profilját. A magyar munkagép alkatrészek értékesítését egy szekszárdi, bérelt telephelyen kezdték, majd három évvel később, 1999-ben megvásárolták első telephelyüket, szintén Szekszárdon. Akkor még egy 150 négyzetméteres raktárban és irodában dolgoztak.

A dinamikus fejlődésnek köszönhetően idővel már nem csak magyar alkatrészekkel kereskedtek, de külföldi, főleg Nyugat-Európában gyártott vetőgép, traktor és kombájn alkatrészeket is importálni kezdtek.

2009-ben elkezdték a tolnai telephely építését, melybe 2011-ben tudtak beköltözni.


A legnagyobb változás az építkezéssel egy időben kezdődött: nyugat-európai gépek értékesítésébe is kezdtek – emlékszik vissza Rikkert Zsolt, a cég ügyvezetője. Öt évvel ezelőtt – számol be Rikkert az Agro Naplónak – a CNH az Agro-Tippet kérte fel az osztrák STEYR traktorok magyarországi forgalmazására. A megállapodás hamar megszületett, 2012 nyarán már megérkeztek az első STEYR traktorok a cég telephelyére.


„A mindenkori célunk egy olyan márka népszerűsítése, amelyben mi magunk is eltökélten hiszünk, és minden tudásunkat és szakértelmünket erre tesszük fel.” Az Agro-Tipp szakemberei nem csak a levegőbe beszéltek, olyan lelkesedéssel vágtak bele a feladatba, hogy az első félév végére már háromszázalékos piaci részesedést értek el a nyugati traktorok szegmensében. A dinamikus fejlődés folytatódott, 2012-ben, 2013-ban és 2014-ben összesen több mint 150 darab traktort adtak el. A legjobb évük minden kétséget kizáróan 2014 volt, mikor összesen 84 STEYR traktort értékesítettek itthon, az Agro-Tipp segítségével.

 

A traktorok forgalmazásával azonban nem szűnt meg a sokáig fő profilt jelentő alkatrész értékesítés. Sőt, e téren is dinamikus fejlődés jellemző a cégre, mint Rikkert elmondta: a tavalyi évhez képest szinte megduplázták a forgalmukat. Az alkatrészeknek pedig kell a hely, az 1000 négyzetméteres raktárcsarnokban több mint 300 millió forint értékű alkatrészt tárolnak – ezzel folyamatosan a partnerek rendelkezésére tudnak állni.

 

Nem csak alkatrésszel és új traktorral tudnak szolgálni vevőiknek, de szervizt is működtetnek, ahol a szakemberek nem csak a STEYR, de más márkák traktorait is jól ismerik. „A munkánkhoz rendelkezünk mindazokkal az eszközökkel és diagnosztikai berendezésekkel, amelyekkel a legkorszerűbb traktorok hatékony javítását el tudjuk látni.”

 

A traktorok mellett a vásárlók teljes körű vevőkiszolgálással találkozhatnak az Agro-Tippnél, hiszen más modern eszközöket is kínálnak. Az évek során ez a kínálat folyamatosan bővült, ma már találunk náluk többek között Toselli vontatott és függesztett permetezőket, a Mazotti önjáró permetezőgépeit, vagy éppen a Knoche talajművelő eszközei közül is számos darabot.

 

A lelkesedés tehát több mint húsz év után is töretlen az Agro-Tippnél. Rikkert Zsolt kiemeli, a színvonalat továbbra is tartani szeretnék, illetve bővíteni nem csak az ügyfélkört, de a náluk vásárolható alkatrészek számát is.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!