Zamir + Multiflow Ütős megoldás a láthatatlan gombafertőzésekkel szemben

Agro Napló
Napjaink mezőgazdaságának egyik legjövedelmezőbb és legjobban tervezhető növénye a napraforgó. Érthető tehát, hogy a gazdálkodók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek erre a növényre és próbálják termesztéstechnológiájukat még hatékonyabbá tenni. Ehhez nyújt segítséget az ADAMA Hungary Zrt. Zamir + Multiflow ajánlata.

A gombavédelem, a hatékony napraforgó technológiának az az eleme, amit a gazdálkodók az időjárási körülményekhez igazítanak. Ha csapadékos az évjárat védekeznek, ha száraz évjárattal van dolguk sok esetben el is hagyják a kezelést. Ez a fajta gondolkodás azonban nem helyes, mert a termésátlag növeléséért és a jövedelmezőségért folyó küzdelemben ez mérhető negatív hatással bír. A gombabetegségek ugyanis a száraz körülmények közt is jelen vannak a területen és mérhető gazdasági kárt okoznak. Az alábbi táblázat ennek a „látens” fertőzésnek a mértékét mutatja be több év kísérletei alapján.

Jól látható, hogy a száraz évjáratokban is a gombaölő szerrel kezelt területek termésátlaga meghaladta a kezeletlen terület termésátlagát és még a legkisebb különbség esetén is a kezelés költségén felül extra jövedelmet eredményezett, tehát a kezelés megtérült.

Az ADAMA Hungary Zrt. gombaölő szer ajánlata a napraforgó betegségekkel szemben a Zamir. Használatának előnyei:

  • teljes növényre kiterjedő védettséget ad, mivel a prokloráz a felszívódás helyén véd, a tebukonazol pedig aktívan eljut a fiatal, növekvő részekbe,
  • nincs rezisztencia veszély a két különböző típusú hatóanyag használata miatt,
  • eltérő időjárási körülmények között is megbízható védelmet ad a meghatározó betegségek, különösen a diaporte és a fehérpenész ellen is,
  • preventív és kuratív hatású,
  • 4–6 hetes tartamhatással rendelkezik.

Ajánlatunk másik eleme a Multiflow, amely Ascophyllum nodosum tengeri algát, nitrogént és bórt tartalmaz, biostimuláns hatása révén segíti a termékenyülését, kondicionálja, ezáltal ellenállóbbá teszi a növényt, amely így még nagyobb termésátlag elérésére lesz képes. A Multiflow termésnövelő hatását az alábbi ábra szemlélteti. Látható, hogy a különböző dózisú kezelések 0,3–0,4 t/ha terméstöbblet elérését teszik lehetővé.

Ha tehát ütős megoldást szeretne a láthatatlan kórokozókkal szemben a nagyobb termésátlag és magasabb jövedelem eléréséhez mind a száraz, mind a csapadékosabb évjáratokban, válassza a Zamir + Multiflow ajánlatunkat, melyet megtalál kereskedő partnereinknél.

További információkért keresse régiómenedzserét, vagy látogasson el a


www.adama.hu oldalra.

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!