A kukorica a világ legnagyobb mennyiségben termelt növénye. Magyarország a fogyasztási célú csemegekukorica-termelésben az elsők között helyezkedik el globálisan, az Európai Unión belül pedig a hazai csemegekukorica-export vezető szerepet tölt be.
Az export jelentősen hozzájárul a minőségi magyar termékek széleskörű megismeréséhez Európa-szerte. A Bonduelle gyárai a hazai igények kielégítése mellett jelentős mennyiséget szállítanak az országhatáron túlra is, a feldolgozott hazai termékek 95 százaléka több mint 20 európai országba jut el. Az élelmiszernövényt a vállalat három magyarországi gyára 150 kilométeres sugarú körből, főleg a Dunától keletre, 10 ezer hektárról vásárolja, 110 hazai partner bevonásával.
„A Bonduelle évente mintegy 175 ezer tonna csemegekukoricát dolgoz fel, ez évi 330 millió doboz konzervnek felel meg. Számunkra fontos, hogy a termékeink ne csak itthon, de azokban az országokban is magas minőséget képviseljenek, ahova exportálunk. Az általunk is alkalmazott korszerű konzervipari eljárásoknak köszönhetően bármelyik évszakban friss, tartósítószer-mentes és vitamindús termékekhez juthatnak a fogyasztók. A konzerv zöldségek maximum fél nap alatt kerülnek a termőföldről a dobozba, így sokszor magasabb tápértékűek, mint a napokig pulton tárolt társaik” – mondta Szirbek András, a Bonduelle marketingigazgatója.
A csemegekukorica nemcsak édes, ropogós állaga miatt népszerű, kiváló tápanyag- és vitaminforrás – többek között B-, C-vitamin, magnézium –, hozzájárul a szervezet megfelelő működéséhez, feltöltéséhez. A kukorica vetési időszaka jellemzően április közepétől július elejéig tart, július végén pedig elkezdődik a betakarítás, amely egészen október végéig tart.