2024. május 5. vasárnap Györgyi

A növénytermesztés BIOFIL-lel kezdődik

Agro Napló
A tavaszi vetésű növények esetében az idén is lassan elérkezik az ideje a terméshozamok megalapozásának. A kutatások egyértelműen alátámasztják, hogy ma már nem elég pusztán a növények tápanyagigényét kielégíteni, különösen akkor, ha hosszú távon szeretnénk magas termésátlagokkal és minőségben termelni.

Ennek okai összetettek. Egyrészt feltétlenül figyelembe kell venni azt a tényt, hogy a klímaváltozás hatására az időjárási szélsőségek előfordulása és időtartama jelentősen nőtt és további negatív tendencia várható. Így a talajok előkészítése és termőképességének megőrzése, javítása minden termelő megkerülhetetlen érdeke! Másrészt, a mezőgazdaság kemizálása és a talajművelési technológiák hatására a talajlakó élőlények mennyiségében és összetételében jelentős változások következtek be. Ezek a változások sajnos igen gyakran negatív hatásúak a termelés és a talajállapot tekintetében. A említett két tény hatására egyre gyakoribbak a csökkenő termésátlagok és a gazdálkodási nehézségek. Ezért kerülnek egyre inkább előtérbe a mezőgazdaságban a biológiai megoldások.

Hazánkban került kifejlesztésre a világszinten is egyedülálló, BIOFIL talaj-pH specifikus talajoltó baktérium készítmény termékcsalád. A BIOFIL Savanyú, BIOFIL Normál és BIOFIL Lúgos készítményeket alkotó törzseket hazai talajokból izolálták a kutatók. A baktériumtörzsek célirányos szelekciójakor a problémák megoldására törekvés vezérelte a kutatómunkát.

A termelői tapasztalatok egyértelműen igazolják a biológiai megoldás hatékonyságát: a BIOFIL Savanyú, Normál és Lúgos készítmények alkalmazása után a kontrollhoz mérten magasabb termésátlagokról és a termésminőség javulásáról számolnak be a termelők. A vizsgálatok alapján javultak a talajszerkezet és a növényállomány egészségi, tápanyag-ellátottsági mutatói, a belvizes és aszályos időszakok jobb tűrése mutatkozott.

A BIOFIL technológiáról érdeklődjön bizalommal területileg illetékes szaktanácsadójánál!

A szaktanácsadók elérhetőségét, valamint további információkat a www.terragro.hu honlapon találhat.

Cím: 1095 Budapest, Soroksári út 48-54.
Telefon/fax: 06 (1) 7932-670
E-mail: info@terragro.hu

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!