Legyen (táp)elemében a talajod – itt a 2019-es Talajegészség Konferencia! (x)

Agro Napló
Kolléga, itt a 2019-es Talajegészség Konferencia: négy nap, amikor minden a talajaid körül forog!

Amikor a talajmegújító gazdálkodásról beszélünk, akkor sok szó esik a talajművelésről, takarónövényekről és talajéletről, de keveset hallunk a kémiai oldalról. Mely tápanyagokra kell odafigyelnünk vetéskor? Milyen utat jár be a nitrogén a talajban? Mi a szerepe a kémhatásnak és a kalciumnak?

2019-ben a tápanyagokra fókuszálunk, a talajvizsgálattól a tápanyagterven át a kijuttatásig. Mindegy, hogy szerves vagy szervetlen, folyékony vagy szilárd, csak egy számít: legyen jó a talajnak, a növénynek és Neked, a gazdálkodónak.

Az előző évek tapasztalatai alapján számos dolgot újragondoltunk a rendezvénnyel kapcsolatban. A konferenciát 2 nap interaktív farmlátogatás és egy egész napos mesterkurzus teszi teljessé, így akár 4 napon keresztül kérdezhetsz a talajmegújító gazdálkodás, a talaj táplálékháló és a tápanyag-utánpótlás szakértőitől.

Előadóink lesznek:

És ez még nem minden! 2019. november 11-én a Varjú család darányi, november 12-én pedig a Juhász család kömörői gazdaságát látogatjuk meg. A szójatermesztéstől a szakaszolt legeltetésen át a direktvetésig számos technológiáról hallhatsz majd első kézből. Kik lesznek az idei házigazdák?

November 13-án a Gellért Hotelben az ausztrál talajos tanácsadó, Joel Williams tart egész napos mesterkurzust a tápanyagos költségek csökkentéséről. Folyékony szén útvonal, tápanyagreakciók, lombtrágyázás, takarónövények - hogyan lehet ezekből forintban is mérhető előnyt kovácsolni? Tudd meg Joeltől!

 

Mire számíthatsz?

2019-ben harmadik alkalommal rendezzük meg a Talajegészség Konferenciát. Három év alatt a hazai talajmegújító gazdálkodói közösség egyik legfontosabb összejövetelévé vált a rendezvény, amelyen gyakorlatias, marketingtől mentes előadások segítenek elindulni a talajra alapozott gazdálkodás útján.

Nézd meg, mit mondtak vendégeink és előadóink a 2017-es, valamint a 2018-as konferenciáról!

 

Neked is ott a helyed!

Felkeltettük érdeklődésedet? Regisztrálj még ma és tudj meg mindent a talajmegújító gazdálkodásban alkalmazható tápanyag-utánpótlási módszerekről!


Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Heti fókusz: Induljon a talajmustra!

Heti fókusz: Induljon a talajmustra!

Talajbiológiai vonatkozásban Kőrösi-Szabó Gábor tájékoztat, valamint a címhez kapcsolódóan a közelmúltban megrendezésre került III. Országos Szemlekör...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!