A tájékoztatás szerint ugyanis a különösen a sonkáiról híres cég kizárólag növényi alapanyagokból álló vegán terméket fejlesztett ki.
A Pápai Ízek elnevezéssel forgalomba kerülő burgerpogácsája és szendvicsfeltétje után már még újabb magas fehérjetartalmú vegán termékeken is dolgoznak a vállat fejlesztéssel foglalkozó szakemberi.
Az évszázados élelmiszergyártási tradíciót tovább vivő társaságnak az a célja, hogy mindenki számára elérhetővé váljanak a pápai ízei, amelyekkel a húsevők sokszínűbbé tudják tenni az étrendjüket, és mostantól már akár a vegánok és vegetáriánusok is élvezhetik azokat.
Szappanos Péter ügyvezető igazgató szerint a pápai céget a több mint száz évre visszanyúló élelmiszer-előállítási tapasztalata, szakemberei alkalmassá teszik, hogy kiváló hústermékeket készítsen. Mindehhez ugyanis olyan magas szintű élelmiszerbiztonsági, minőségirányítási színvonalra, gyártási kultúrára és fejlesztési képességre van szükség, amit más termékek előállításában is lehet hasznosítani.
„Itt az ideje, hogy mi, hazai élelmiszergyártók bátor lépésekkel alkalmazkodjunk az átalakuló, sokoldalúbbá váló, újdonságokra nyitottabb fogyasztói igényekhez” – mondta az ügyvezető igazgató, aki úgy vélekedett: a pápai cég termékfejlesztésben és a gyártásban is az élére akar állni ennek a változásnak.
Szappanos PéterEgyre több húsfogyasztó törekszik sokszínűbb termékpalettára, amelyben nagyobb szerepet kapnak a növényi alapanyagok. Már a legnagyobb gyorséttermi láncok kínálatában is megtalálhatók például a vegán burgerek. Ismert befektetők villámgyorsan növekedő új cégei mellett az élelmiszeripar nemzetközi óriásai is fantáziát látnak a növényi alapanyagú, mégis húsos ízű és jellegű termékekben.
Ezt felismerve fejlesztették ki a pápai vállalatnál a kizárólag növényi összetevőkből álló vegán termékeiket, a Pápai Ízek néven forgalomba kerülő kétféle szendvicsfeltétet és a burgerpogácsát. Ezek amellett, hogy nem tartalmaznak állati fehérjét (ebből fakadóan laktózmentesek), egyben szója- és gluténmentesek is. A Pápai vegán termékeinek borsó az alapanyaga, ezért magas a rosttartalmuk, sok bennük a vitamin és az ásványi anyag, viszont kevés a telített zsírsav.
Szappanos Péter kitért rá: a cél az, hogy a húsfogyasztók, flexitáriánusok (a szokásos hal-, hús- és tojásfogyasztás mellett az átlagosnál több növényi táplálékot evők), alternatív étrenden élők, vegetáriánusok és vegánok egyaránt élvezhessék a minőségi pápai termékek ízeit. A Pápai Ízekkel új vásárlókat szeretnének megnyerni, és az eddigi vevőik étrendjét is változatosabbá kívánják tenni. A most folyó piaci bevezetés után a termékcsalád a már zajló fejlesztések eredményeként újabbakkal bővülhet
A mintegy 700 munkatársat foglalkoztató, és az alapanyag-ellátásával további 1800-2000 környékbelinek megélhetést biztosító Pápai Hús Kft. a látványos termékfejlesztéseken kívül a gyártási technológiát is korszerűsíti. Kétmilliárd forintos, 2021-ben befejeződő beruházásból a sonka, a bacon és a töltött termékeinek az előállítását és csomagolását is korszerűbbé, hatékonyabbá teszi.
A Pápai Hús a hagyományos termékei fejlesztését sem hanyagolta el: most húsvétkor válogathattak először a vásárlók a tavaly életre hívott prémium Mestersonkák, valamint az extra minőségű Excelsior termékek teljes kínálatából, és az eladások visszaigazolták a cég elképzeléseit – olvasható az ismertetőben.