A mi fejlesztésünk az önök sikere

Agro Napló
Napjainkban rengeteg nehézséggel kell szembenéznie annak, aki mezőgazdasággal foglalkozik. Leginkább talán a kiszámíthatatlan időjárás az, ami a legtöbb gondot okozza a gazdáknak. Az olykor hetekig tartó esőzések, viharokkal, nemritkán jéggel tarkítva, vagy akár a hosszú, csapadékmentes időszakok komoly károkat okozhatnak a termésben.

 

Kutatóállomásunk munkatársai folyamatosan azon dolgoznak, hogy az időjárás minél kevésbé legyen hatással a mezőgazdaságra. Sajnos nem tudjuk kivédeni mindet. Nem tudjuk a tökéletes esőtánc koreográfiáját, és nem sikerült ernyővel felszerelt hibrideket sem kifejleszteni.

A tudomány jelenlegi álláspontja szerint köztudott viszont, hogy a szárazság ellen tehetünk, még akkor is, ha vizet nem tudunk fakasztani. Mégpedig a hibriddel, ami hő- és szárazságtűrő, mindemellett nagyszerű genetikával és kiváló termőképességgel rendelkezik.

Az idei évben a Syngenta Kft. két új kukoricahibriddel mutatkozik be Magyarországon, melyek már az új nemesítési irányokat képviselik, és amelyek tökéletesen megfelelnek a fent említett kritériumoknak.

Ezek közül egyik kiemelkedő hibridünk az SC3608.

 

 

Az SC3608 hibrid egy kiváló genetikai alapokon nyugvó hibrid, mely korai fejlődési eréllyel bír. Megjelenése rendkívül impozáns, masszív csövei ideális magasságúak és kiváló patológiai értékeléssel rendelkezik.

Közepes tápanyag-ellátottság mellett kimagasló eredményeket produkál, de amit igazán fontosnak tartunk kiemelni, hogy stresszes körülmények között is tökéletesen telített csöveket hoz, így szinte bármilyen termesztéstechnológia mellett garantált a stabil termés.

Gyors vízleadásának köszönhetően alacsony nedvességtartalommal takarítható be, ezáltal csökken a szárítási költség, mely a termelő oldalán korai extraprofitként jelenik meg.

A hibrid erénye az adaptációs képessége és stabilitása, emiatt biztosak vagyunk benne, hogy rövidesen az ország kedvenc hibridjévé fog válni.

Másik ilyen kiemelkedő hibridünk az SY Minerva.

 

 

Az új genetikai bázis másik legújabb hibridje a MINERVA, melynek legfontosabb tulajdonságai a rendkívül erős, stabil szár, kiváló szemminőség, mindemellett magas ezermagtömeg.

Bármilyen körülmények között IS megállja a helyét, így mindenféle termesztéstechnológiához bátran ajánljuk.

Kiváló adaptációs képességének köszönhetően remekül alkalmazkodik a hosszan tartó száraz időjáráshoz, így az ország minden területére vethető. Az esetleg felmerülő agrotechnológiai hibákat is kiválóan kompenzálja.

Jó vízleadásának köszönhetően alacsony nedvességtartalommal takarítható be, ami valljuk be, a jelenlegi szárítási költségek mellett nem elhanyagolható tényező.

Új hibridjeinkkel garantáltan nem fog mellényúlni. Minden jelenlegi tudásunk bennük van, hogy Önök nyugodtak lehessenek a jövővel kapcsolatban.

 

Balog László
kukorica vetőmag kampánymenedzser
Syngenta Kft.

A cikk szerzője: Balog László

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
KWS. Az első számú alternatíva

KWS. Az első számú alternatíva

A KWS Magyarország Kft. egy olyan vetőmag-forgalmazó vállalat, amely értékeit megőrizve évről évre folyamatosan újuló portfóliójával a gazdasági és kö...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?