Szárítópályázathoz pluszpontok, vagy taokedvezmény

Agro Napló
A kiírás szerint, a szemestermény-szárító és -tároló pályázat tartalmi értékelése során többletpontnak számít az energiahatékonyság növelésére irányuló fejlesztés.

Ebbe a Videokontroll szemestermény-szárító felügyeleti rendszer és a precíziós szárítás megvalósításához szükséges műszaki változtatások is beletartoznak az épülő és a már működő szárítóüzemekben egyaránt. Mint ismeretes a támogatási kérelmek benyújtására 2021. augusztus 2-től lesz lehetőség, tehát még van idő felkészülni.

A támogatás igényelhető új szárítótelepek létrehozására, meglévő szárítók korszerűsítésére, valamint energiahatékonyság javítására.

A negyedik generációs Videokontroll már több mint nyolcvan üzemben működik, 18000 darab hőmérséklet-érzékelő óvja a szárítókat és teszi kontrollálhatóvá a szárítás folyamatát.

Partnereinknek adatokat és szakmai támaszt nyújtunk egy magasabb üzemeltetési színvonal megvalósításához. A távjelzés révén bárhonnan, akár egy egyszerű okostelefonnal is ellenőrizheti, mi történik a szárítási folyamatban. Természetesen a mért adatokat értékeljük és a diagnosztizált eltérések szükség szerinti korrekciójára is fel vagyunk készülve.

Társasági adó (tao) kedvezmény a szárító fejlesztésére

Ha nem szükséges 100 milliót költenie a szárítóra, akkor is van jó lehetőség. Profi energiaszakértő partnerünk által készített igazoló minősítés adja az alapját az adókedvezmény igénybevételének.

Amennyiben társas vállalkozásként gondolkodnak szárítóoptimalizálásban, azaz energiahatékonysági beruházásban, akkor érdemes megvizsgálni a feltételeit a társasági adókedvezmény igénybevételének, erre az idei év december 31-ig még biztosan van lehetőség.

A beruházás helyétől és a vállalkozás árbevételétől függően a kedvezmény 40-től 65%-ig terjedhet, ehhez mindössze az energiamegtakarítást kell igazolni. Húsz különböző gyártmány jellemző adatait ismerjük, 10, 20, 30, sőt egy gyártmánynál 40% energiamegtakarítást is el tudunk érni az optimalizálás eredményeként. Ez az adatokra épülő tény tehát az auditori igazolás alapja.

Ha a két kedvezményes lehetőség közül bármelyik felkeltette érdeklődését, keressen bennünket bizalommal! Kereskedelmi igazgatónk, Speiser Gábor a 06-20/5700-377 telefonszámon érhető el. Honlapunk: www.precíziósszárítás.hu

Felhívjuk szíves figyelmét az Agro Napló márciusi számában megjelent cikkünkre (2021.03.09. 20-21. oldal):

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!