KWS őszibúza-fajták az élvonalban

Agro Napló
A KWS búza fajtái Európa szinten nagy jelentőséggel bírnak és kijelenthetjük, hogy mindenhol az elsők között vannak a gazdák választásánál. A hazai termelőknél sincs ez másképp és immár 12 éve az élvonalban van. Azonban azt kevesen tudják, hogy a kiemelkedő teljesítmény mögött milyen nagy erőfeszítéseket tesznek a szakemberek, hogy a folyamatos fejlesztéssel évről évre jobb eredményeket tudjanak realizálni a gazdák, továbbá minden egyes aktuális nehézséggel fel tudják venni a küzdelmet.

A KWS idén is nagy őszibúza-fajtaválasztékkal készül itthon a gazdák részére, mellyel lefedi a felvásárlók által támasztott igényeket. Hosszú lenne az összes fajta jó tulajdonságát felsorakoztatni, így a jelen cikkben a KWS STROMBOLI őszibúza-fajtájukat emelném ki, amely az egyik legkedveltebb a hazai gazdák körében.

A KWS STROMBOLI kiállta már az üzemi termesztés próbáját, sikeresen szerepel a köztermesztésben, amely a bőtermő és malmi kategória legújabb, középkorai érésidejű, stressztűrésével a mezőnyből kiemelkedő, korszerű fajtája. A már bevezetett népszerű fajtákon kívül további négy őszibúza-fajtájuk van kísérletben, melyek közül a legjobbak már jövő évben rendelkezésre fognak állni.

A bőtermő és malmi minőséget biztosító szegmensbe két új fajta érkezik. A KWS SPHERE egy tar kalászú, tömött, szép állományú, korai fajta, amelynek átlagos sikér- és fehérjetartalmához magas hektolitersúly tartozik. Ugyanebbe a kategóriába érkezik a KWS EXTREM, egy szálkás, korai, kiemelkedő hozamra képes búza, amelyre a magas hozam mellett is jó sikér-és fehérjetartalom, magas hektolitersúly jellemző.

Már a bőtermő szegmensbe tartozik a KWS ULTIM, amely jelenleg a KWS csúcsfajtája az európai piacon. Ez a búza kifejezetten alacsony habitusú, korai, nagy termőképességéhez átlagos sikér- és fehérjetartalom társul.

Már a kifejezetten magas minőség iránti igény kielégítésére született meg a korai érésű KWS CRITERIUM, ez az átlagos hozam mellett magas hektolitersúly, valamint sikér- és fehérjetartalom elérésére lehetőséget adó búza. Az újonnan érkező fajták mellett azonban nem szabad elfeledkezni azokról sem, amelyek már bizonyítottak (SILVERIO, VYCKOR, EXOTIC, MODERN, SOLEHIO, ZEPHYR)!

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ FAJTÁINKRÓL:
www.kws.hu

KWS cukorrépa és kalászos képviselet
+36-20/223-2089

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!