2024. május 3. péntek Tímea, Irma

A New Holland bemutatta az új T5S traktort a SIMA-n

Agro Napló
A New Holland 80–140 LE közötti T5 géppalettájának utóbbi időkben mutatott töretlen fejlődését vizsgálva kijelenthetjük, hogy ez a traktorszegmens hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt néhány évben. A korábban megszokott mechanikus PowerShuttle, Electro Command váltók mellett  megjelentek a kínálatban a Dynamic és Auto Command váltókkal szerelt kivitelek, elérhetővé vált a rugózott kabin mellett a rugózott első híd és számos olyan elektromos és hidraulikus rendszert érintő opció, ami korábban csak az úgymond „nagytestvérekhez” volt rendelhető.

Ugyanakkor tagadhatatlan, hogy egy 90–100 LE kompakt szántóföldi traktor esetében adott esetben még mindig fontos döntési tényező lehet a minél kedvezőbb legalacsonyabb ár is. A New Holland ezért hívta újra életre a gazdaságos felszereltségű és árú géptípust, amelyet T5S néven mutatott be a párizsi SIMA szakmai seregszemlén.

Oscar Baroncelli, a New Holland traktorokért felelős vezetője elmondta:

„Az új T5S traktorok ékes bizonyítékai annak, hogy a New Holland arra törekszik, hogy a kompakt szántóföldi traktorok kategóriájában is minden vevői igénynek meg tudjon felelni. Büszkék vagyunk arra, hogy ezt a törekvést a szakmai zsűri is elismerte és az új T5S a „legjobb Utility” erőgép kategóriában az erős mezőnyben a végső döntőbe is!”

A T5S 2350 mm-es tengelytávjával, 4–4,5 tonnás üzemi tömegével egy igazán univerzális megoldás lehet állattenyésztéssel vagy növénytermesztéssel foglalkozó kicsi és közepes méretű gazdaságok számára.

Az új T5S kétféle, 90 és 100 lóerős változatban kerül be a kínálatba, mindkettő 3,6 literes, négyhengeres FPT F5 erőforrással. A turbófelöltő rendszer optimális hangolásának köszönhetően a motor erőteljes hajtást és az üzemanyag gazdaságos működést biztosít. A maximális teljesítmény 1900-as percenkénti motorfordulaton elérhető, miközben a kategóriavezető 450 Nm-es maximális forgatónyomaték 1300-as fordulaton is, a 47%-os nyomatékrugalmasság pedig garantálja a megfelelően gyors reagálást a változó terhelési viszonyokra, amelyek az erőgépet érik.

A T5S erőgépek 12x12 fokozatos terhelés alatti irányváltós váltóművel rendelkezik, amely kiegészítve a mászófokozatokkal így 20x20-ra bővítve a fokozatok számát.

A hidraulika rendszer központját egy 36 liter/perc kormányzásért felelős valamint egy 82 liter/perc MegaFlow munka hidraulika szivattyú jelenti! Az elektrohidraulikus kapcsolású, háromfokozatú (540/540E/1000) hátsó TLT hajtás lágy indítással ellátott, mindez kiegészíthető eco funkcióval és járókerék arányos opcióval. A T5S rendelhető gyári homlokrakodó előkészítéssel és frontfüggesztés + front TLT kombinációval. A két darab segédemelő munkahengerrel rendelt hátsó 3. pont szerkezet 4,4 tonnás maximális emelési kapacitása szintén vezető adat ebben a méretszegmensben!

A jó kilátást biztosító 4 oszlopos kabinszerkezet, a légrugós üléssel, a napellenzős napfénytető egy kiválóan használható homlokrakodós traktorrá avanzsálja a T5S-t!

Az új T5S erőgépek ideális megoldást kínálnak a szántóföldi vagy ültetvényes gazdálkodáshoz, szállítási feladatok és állattenyésztő telepeken felmerülő feladatok ellátására egyaránt, ugyanakkor fenntartási vagy önkormányzati munkák elvégzésére is ideális választásnak bizonyulhatnak.

A gyártó New Holland és a forgalmazó AGROTEC Magyarország Kft. is a gazdaságos felszereltséget és a T5 gépkategóriában a legkedvezőbb árat kereső gazdáknak ajánlja őket!

www.agrotec.hu
KÖVESSEN MINKET! IRATKOZZON FEL!
www.facebook.com/agrotecmagyarorszagkft
www.instagram.com/agrotecmagyarorszag
www.youtube.com/@agrotecmagyarorszag
www.tiktok.com/@agrotechu
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Traktoros homlokrakodók

Traktoros homlokrakodók

Európában a mezőgazdasági rakodási munkák nagyobbik részét a traktoros homlokrakodók végzik. A családi kisgazdaságok szinte mindegyikében megtalálható...

Traktor vezetőfülkék világa

Traktor vezetőfülkék világa

A traktorok vezetőfülkéje az a munkahelyi környezet, ahol a jármű vezetőjének akár naponta – ha megszakításokkal is – 8-12 órát is el kell töltenie. N...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!