Mindenkit lenyűgözött a Somogycsicsón újonnan elkészült szárítóüzem (x)

Agro Napló
Május 18-án rendezték meg a Csicsó Farm, a Hetech Trend Kft. és a Somogy Megyei Agrárkamara első közös szakmai nyílt napját, ahol az érdeklődők szemügyre vehették a Somogycsicsón újonnan elkészült szárítóüzemet.

A tavasz végéhez képest rendkívül hideg idő ellenére az esemény remek hangulatban telt, körülbelül 250 vendég vett részt a megnyitón. Az ünnepség elején Claessens Christophe, a Csicsó Farm ügyvezető igazgatója, D. Nagy Zoltán, a HETECH Group Zrt. vezérigazgatója és Madarász Zoltán a NAK Somogy vármegyei elnöke mondott köszöntőt.

A beszédek után a vendégeket a HETECH munkatársai vezették körbe a telephelyen, kisebb csoportokban tartottak bemutatót az új berendezésekről. A rövid túra alatt a meghívottaknak lehetőségük volt belülről is megszemlélni az egyik ötezer tonnás silót, ahol a házigazdák vetítéssel készültek a telephely építési folyamatáról.

A Csicsó Farmra H-TECH 6/5 terményszárító, kettő HMTS-S-2A-H tisztító, HS-80/80 felvonó, HR-100/80 rédler valamint három 5000 tonnás Symaga típusú siló került beszerelésre. A munkálatok pontosan 1 évvel ezelőtt kezdődtek meg. Az új létesítmény 3x 5000 tonna tárolókapacitással, 80 tonna/óra ki- és betároló-kapacitással és 25 tonna/óra szárítókapacitással rendelkezik.

A Claessens Cégcsoport célja a beruházással, hogy a helyi gazdákkal együttműködve, a szezonban gyorsabban és hatékonyabban tudjanak dolgozni, valamint a betárolást követően a legjobb körülmények között tudják a terményeket tárolni, melyet aztán a saját sertésállomány takarmányozására használnak fel.

A körbevezetést kötetlen beszélgetés és a látogatók megvendégelése követte. A Csicsó Farm horvát meghívottjai nyárson sütöttek malacot, ami önmagában is nagy látványosság volt.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Nem épül fel az óriási tojófarm

Nem épül fel az óriási tojófarm

Termelői összefogással és a helyiek közreműködésével derítették fel és akadályozták meg azokat a nagy ívű, német befektető által tervezett beruházások...

Kezdődik a letenyei piacfejlesztés

Kezdődik a letenyei piacfejlesztés

Fedett termelői piac, valamint egy hűtőház kialakítását kezdték meg Letenyén, közel 236 millió forintos beruházással – tájékoztatta a város önkormányz...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!