Sertéstelep víz- és levegő mérő és optimalizáló rendszer fejlesztése (x)

PR cikk
Két új termékkel bővül az állattartás műszaki támogatása.
Gyógyszeradagoló
Gyógyszeradagoló

 

Kedvezményezett: Mangal Ilona Sertéshízlalda Termelő, Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
Projekt azonosítója: 2020-1.1.1-KKV-START-2021-00407
Projekt címe: Sertéstelep víz- és levegő mérő és optimalizáló rendszer fejlesztése

A projekt bemutatása:

Két új termékkel bővül az állattartás műszaki támogatása.

Az egyik egy ivóvízen keresztül történő gyógyszer adagolást tesz lehetővé úgy, hogy a korábbi megoldásokhoz képest jelentős előrelépést valósít meg. Szükség esetén tudja biztosítani az ivóvíz megfelelő hőmérsékletét, hogy a felszívódás, az megemésztés energiaigénye minél kisebb értékre csökkenjen, így a gyorsabb növekedés, hatékonyabb felszívódás biztosított. A Gyógyszeradagoló berendezés a gyógyszer törzsoldat tartályba való juttatása előtt ellenőrző mérést végez, amit elküld a központi adattárolóba. Így precízen dokumentálttá válik az időpont, és a mennyiség. A készüléken szabályozható a beoldott gyógyszer ivóvízbe adagolásának ideje, az egy órától a 24 órás intervallumig. Többféle gyógyszer, többféle erősségben, és időtartam alatt itatható meg. Mivel az ellenőrző rendszer folyamatosan figyeli az és dokumentálja az elfogyasztott víz mennyiségét, ezáltal igazodik az élősúlyhoz, ás az aktuális folyadékigényhez. Egyedi azonosítója segítségével dokumenntál, és ellenőrízhető az adott állomány. Jelzi az éppen tartó folyamatot, vagy a befejezést, figyelmeztet, ha nincs víz, vagy túl nagy a fogyasztás. Mindezek telefonos applikáció segítségével követhetőek.

Másik kényes állattartási kérdés, az istállók levegőjének a minősége. A Levegőminőség-ellenőrző, labda formájú készülék az állatok aktív életterének magasságában vannak elhelyezve, és a készülék figyeli tizenegy fontos paraméter értékét, melyek a

  • metán
  • CO
  • CO2
  • ammónia
  • O2
  • por
  • hőmérséklet
  • páratartalom
  • füst
  • fény (lux)
  • hang

A beállított érték átlépése esetén képes a beavatkozásra. Például, ha az ammónia eléri a beállított értéket, indítja a szellőztetést, majd leállítja azt, ha a levegőminőség helyreállt. Szükséges adatokat tárol, és továbbít.

 

Levegőminőség-ellenőrző

Az eszközök helyzete GPS koordinátákkal könnyen beazonosíthatóak a Telepen belül is.  Itt is telefonos applikációban láthatjuk az érékeket, valamint lekérdezéseket is lehetővé tesz a rendszer.

Levegőminőség adatgyűjtő
Levegőminőség adatgyűjtő

 

(x)

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!