Törökszentmiklóson tudtak meg többet a talajokról és a modern munkagépekről a gazdák (x)

Agro Napló
Idén is részt vettünk részt az ALAP A TALAJ ROADSHOW egyik rendezvényén. Az AXIÁL Kft. és az AGROVA Kft. – Phylazonit közös programsorozatának 4. állomása a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében található Törökszentmiklóson volt.

Ezen a július végi, váltakozva szeles, felhős és napos időben mutatták be a színes karszalagok segítségével csoportokra osztott közönségnek a modern talajművelés gyakorlatát.

A fél napos programon szakértők beszéltek arról, miként érhető el a talaj termőképességének megőrzése és javítása. A középpontban a talajélet, a talajmegőrző gazdálkodás, az okszerű inputanyag használat, a sekély művelés, a tárcsák, a kultivátorok és a lazítók használata volt. A precíziós mezőgazdasági gyakorlatokra tökéletesen alkalmas CLAAS, Landini és Fendt erőgépek húzták a HORSCH, FRAMEST és Grégoire-Besson munkaeszközöket. A szakmai előadásokon számos érdekes és fontos tudnivalót hallgattunk meg.

A képgaléria megtekintéséért kattintson!

Dr. Dobos Endre egyetemi docens, a Miskolci Egyetem Műszaki Föld- és Környezettudományi Kar képviseletében ismertette a kiásott talajszelvény elemzését és az okszerű művelés gyakorlatát,

Dr. Kovács Gergő Péter egyetemi docens a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem részéről mondott hasznos információkat "A talaj tulajdonságaira alapozott talajbarát gazdálkodás" című előadásában,

Varga Sándor biológiai talajerő-gazdálkodási szakmérnök, a Phylazonit szakembere pedig "A tarló aranyat ér - mikrobiológiai megoldások és lehetőségek" címmel hozta közelebb a talajéletet támogató megoldásokat a szép számban megjelent gazdálkodókhoz.

Az Agro Napló felkérésére készítette: Csurja Zsolt
gödöllői gazdász, óvári precíziós mezőgazdasági szakmérnök
 

Nézzen be hozzánk:

 http://bit.ly/Ezert-Kincs

www.agronaplo.hu

www.facebook.com/agronaplomagazin

 
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!