TÖBB MINT EGY WEIDEMANN-KÉPVISELET

Agro Napló
A felső-ausztriai Burgkirchenbe invitálta a Mauch Gmbh & Co KG (továbbiakban Mauch) a magyar sajtó képviselőit, ahol modern alkatrészraktár és minden igényt kielégítő irodaépület ünnepélyes felavatására került sor. A hazánkban is jól ismert cég a német Weidemann márkát képviseli az egész országunkat lefedő viszonteladói hálózat révén, amelyek kínálatában törzscsuklós kompakt „Hoftrac” rakodógépek, homlokrakodók, teleszkópos homlokrakodók és összkerék-kormányzású teleszkópos rakodók szerepelnek.

Az 1938-ban alapított, jelenleg 220 főt foglalkoztató Mauch Ausztria legnagyobb családi tulajdonban lévő mezőgazdasági és építőipari gépforgalmazója, melyet jelenleg a család harmadik és negyedik generációja irányít. A burgkircheni központjuk 1989 óta képviseli importőrként a Weidemann márkát, hazánkon kívül a kelet-közép-európai piacokra fókuszál; Romániában, Horvátországban, Szlovákiában, Szlovéniában és Szerbiában működtet importképviseletet.

A rakodógépeken kívül az erőgépek, a hagyományos munkagépek, valamint kommunális eszközök alkotják a cég portfólióját.
A képviselt márkák többek között a Massey Ferguson, Valtra, Fendt és Reform gépek, illetve a portfólió részét képezik még az Amazone, a Vigolo, a Farmtech és a Holzknecht munkagépek. Számos terméket importálnak továbbá az Emily, Sgariboldi, Bema, Bressel&Lade és Mehrtens márkákból.

Beruházás a még magasabb szintű szolgáltatás érdekében

Saját forrásból több millió eurót invesztált a cég az új alkatrészraktárba és irodaépületbe, a bővítés elengedhetetlen volt a megnövekedett számú termék raktározása és az ügyfélkör igényeinek magas szintű kielégítése érdekében – nyilatkozta lapunknak Roland Herrmann, a vállalat Weidemann üzletágvezetöje. A 7000 négyzetméteres alkatrészraktárban egy 4 000 kg teherbírású teherlift mozgatja az egész raklapos egységeket, a kisebb méretű alkatrészek mozgatását pedig a két, majdnem 20 méter magasságba felnyúló Kardex Shuttle automatikus be- és kitárolási rendszerrel valósították meg. Ezzel megháromszorozták a tárolókapacitást, ami lehetővé teszi, hogy rendkívül rövid idő alatt alkatrészhez jusson a megrendelő. Az automatizált raktárban kisebb a helyigény, rövid a kiszolgálási idő, pillanatok alatt, maximális pontossággal lehet eligazodni a több ezer tétel között. Roland Herrmann hozzátette: Burgkirchenben 60 szerelő, 15 szakmunkástanuló gyakornok, 22 raktáros, valamint 15 szerviz- és garanciális ügyintéző munkatárs gondoskodik a magas szintű szolgáltatásról. Flottájuk 30 teljeskörűen felszerelt szervizbuszból áll, ezek végzik a kiszállásokat az ügyfelekhez.

A komplexumban kiemelt figyelmet fordítottak az oktatótermek megvalósítására, ahol a tréningeket és továbbképzéseket tartják. A telephely egy új, professzionális lakatosműhellyel is bővült, amelyhez egy kisebb fényezőműhely is tartozik, ahol a speciális kérések megvalósítására is lehetőség nyílik.

A Mauch és a Weidemann kapcsolata még a 70-es évekre nyúlik vissza. A rugalmasan, de professzionálisan gyártó és számos innovatív megoldást hozó Weidemann rakodógépei a kisebb osztrák gazdaságok számára jelentettek ideális megoldást a fizikai munka kiváltására. A kezdetben viszonteladói státuszban lévő Mauch a gyorsan felfutó értékesítésnek köszönhetően direkt gyári értékesítési jogot vívott ki magának. A kereskedői tevékenységen túlmutatva jelentős szerepet vállal a cég a Weidemann gépek fejlesztésében.

A napi szintű termelői visszajelzések és igények okán olyan Mauch-ötletek és -fejlesztések is megvalósultak már, amelyek új megoldások és szabadalmak formájában a gyártási folyamatba is bekerülnek. Kiemelték például az új biztonsági előírásoknak megfelelő, egyszerűen lehajtható védőtető megoldásukat, amelyből nemzetközi szabadalom lett.

Trägner Wilfried, a Mauch magyarországi kereskedelmi vezetője lapunknak elmondta: a vállalat hazánkban 14 partnercég és 2 szervizállomás közreműködésével szolgálja ki ügyfélkörét, meglátásuk szerint ebben a felállásban biztosítható leginkább a rugalmas kiszolgálás, illetve a kis- és középgazdaságokkal való napi kapcsolattartás. Szoros az együttműködés a növénytermesztőkkel és állattartókkal – emelte ki a kereskedelmi vezető –, a folyamatosan felmerülő felhasználói igényeket rendre figyelemmel kísérik, amelyeket a saját fejlesztéseik, továbbá a gyári fejlesztések középpontjába állítják.

A Mauch filozófiája túlmutat az értékesítés fogalmán, a fejlesztések alapját szolgáló, gyakorlatban előforduló kihívások megoldására való törekvés valódi partnerséget tükröz a közel 50 000 ügyfelük nagy megelégedésére.

-ga-

Philipp Autenrieth, Susanna Mauch-Autenrieth,
Karl Mauch, Marie Mauch, Roland Herrmann

A cikk szerzője: Gáspár Andrea

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!