Eszünk még halászlevet és töltött káposztát vagy vegán étel kerül az ünnepi asztalra?
Igazi fejtörést okozhat az ünnepi menü, ha az egész család összejön a hagyománytisztelő nagymamától a vegán tinédzserig.
Igazi fejtörést okozhat az ünnepi menü, ha az egész család összejön a hagyománytisztelő nagymamától a vegán tinédzserig.
A magyar felnőttek 32,8 százaléka fogyaszt naponta zöldséget, ami 35 ország rangsorában az utolsó helyre elegendő.
A sütőtök karakteres íze miatt kedvelt, főkén télen fogyasztott zöldségnövényünk, ám ennél még több is.
Minden adott ahhoz, hogy az itthon termelt, értékes bioélelmiszerek bekerüljenek a közétkeztetésbe.
A KSH adatai rámutatnak, hogy az étkezési mák ára az elmúlt néhány évben jelentősen megemelkedett.
A magyar fiatalok nyitottak a rovarfogyasztásra, csak az étel ne hasonlítson az eredeti állapotára.
A burgonyával rokon növények, mint a paradicsom, vagy a tojásgyümölcs éretlen állapotában olyan anyagot tartalmaznak, ami miatt veszélyesek.
2024 januárjában az Európai Unió tojás- és tojástermékimportja 68 százalékkal nőtt az előző év azonos hónapjához viszonyítva.
A mentális egészségi állapot komoly hatással lehet a mezőgazdasági termelékenységre.
A tavalyi rekordárakat is több, mint 50 százalékkal múlják felül az idei nagybani sárgarépaárak.
Bár az állattenyésztésnek sok formája ismert itthon, a víz alatti kagylótenyésztés tenger híján elég elképzelhetetlennek tűnik.
Ma már egyre több pékségben juthatunk hozzá ökológiai gabonákból, sőt ősgabonákból készített pékárukhoz.
Fejenként 24 kg élelmiszert pazarolunk el évente Nébih negyedik alkalommal elvégzett hulladékfelmérése szerint.
Komoly betegséget okozhatnak az ultrafeldolgozott élelmiszerek egy friss vizsgálat szerint.
Egyedi jelölést és elkülönítést kapnak a rovarfehérjéket tartalmazó termékek a hazai boltokban.
Teljesen elszállt a liba ára itthon, mi lesz így az idei Márton-nappal és a hagyományos ételekkel?
Az üzletek többsége a karácsonyi időszakra koncentrál.
Összességében viszont még mindig nagyon kevés zöldséget esznek a magyarok.
A járvány tanulsága: ellenállóbbá kell tenni az agrár-élelmezési rendszereket.
A sütőtök nemcsak finom, egészséges is.
A nehézségek miatt csak közepes termés lett pontyból 2024-ben, a süllő viszont szépen fejlődött.
Több mint egy évig tartó tárgyalások után ismét szállíthatnak baromfitermékeket Amerikába és Kanadába a franciák.
Drónszolgáltatásokat nyújtó vállalkozással erősítette meg kapcsolatát a Széchenyi István Egyetem.
2024 végére meghaladta a 2100 forintot a fizikai dolgozók átlagos órabére Magyarországon.
Az ukrán üvegházi paradicsom ára az elmúlt héten 10%-kal emelkedett a kínálat csökkenése miatt.