Nagy átalakulás kezdődött itthon: minden gazda érezni fogja a hatását
Nagy István szerint új finanszírozási lehetőségek szolgálják az agrárvállalkozásokat.
Nagy István szerint új finanszírozási lehetőségek szolgálják az agrárvállalkozásokat.
Közeleg a negyedéves jelentéstételi kötelezettség, erre érdemes odafigyelni itthon.
Három magyar agrárvállalat, melyek hús és tej, állati takarmány valamint tojástermékek előállítására specializálódtak, bemutatkozhattak Afrikában.
Versenyjogi aggályokba ütközik Kanadában a Bunge és a Viterra mezőgazdasági cégek fúziója.
MBH Bank szerint az agrárvállalkozások csaknem fele számol az EU pályázati forrásaival.
A MATE Agrárcsoport Kft. égisze alatt egyesülnek a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem mezőgazdasági vállalatai.
Az agrárvállalkozásoknak is komoly lehetőséget jelenthetnek ez az energiaközösség.
A Bunge és a Viterra egyesülésével nem mindennapi szereplő jelenne meg a világpiacon.
Az első félév végére 186 800 vállalati vagyonbiztosítást kezeltek a hazai biztosítók, 0,6 százalékkal kevesebbet, mint egy évvel korábban.
Nem számítanak túl sok jóra a következő időszakban a magyar kis- és közepes vállalkozások.
Kik vannak idén a NAV célkeresztjében?
A katonai konfliktus és a gyenge forint szorítja az agráriumot.
A holland üvegházi termesztők 20%-a kénytelen lesz bankhitelért folyamodni.
Óvatosak, de bizakodók az agrár- és élelmiszergazdaság szereplői.
El kell köteleződni a precíziós gazdálkodás és a folyamatos fejlődés mellett.
Elengedhetetlenek a technológiai megújulások.
A programra már csak néhány napig lehet jelentkezni!
Családi tulajdonú zöldség-gyümölcs feldolgozóüzem bővül 2,1 milliárdból.
Marad a hideg idő, és felhők is jönnek, de csak elvétve lesz gyenge csapadék.
A nyugdíjasok számára visszatérítik az élelmiszeráfa egy részét – mondta a miniszterelnök évértékelő beszédében.
Módosult az „Egyedi tudásátadási szolgáltatások támogatása” című pályázati felhívás.
Ma már inkább érdekességnek számít a hajdinás hurka, amelynek készítése még a rizs elterjedése előtti időkből ered.
Napjainkban egyre ritkábban találkozni igazi fateknőkkel, amelyekben annak idején például disznóvágáskor a kolbászt keverték, a húst sózták.