Fontos részletek derültek ki az osztatlan közös tulajdon megszüntetéséről
A sokszor nagy létszámú tulajdonosi kört gyakran bonyolult, elhúzódó eljárások érintik, de van már jogi eszköz a problémák ellen.
A sokszor nagy létszámú tulajdonosi kört gyakran bonyolult, elhúzódó eljárások érintik, de van már jogi eszköz a problémák ellen.
A hazai mezőgazdasági terület legnagyobb részét, 1,4 millió hektárt, a 100-300 hektár közötti birtokok használják.
Több magyar pezsgőt is arany- és ezüstéremmel díjaztak az idei versenyen Londonban.
Több mint 1300 darab, 10 hektárnál kisebb területű, állami tulajdonú földet kínálnak eladásra.
Megváltoztak a trendek, és egyre inkáb a versenyképes és hatékony gazdálkodás kerül előtérbe.
Egészen kiváló évjárat lehet az idei a Veszprémi Érsekségi Pincészet főborásza szerint.
A tradicionális, fehérboros borászat vörösborral rukkolt elő.
Van, amin még a járvány sem talált fogást.
Nagyon mély zsebbe kell nyúlnia annak, aki meg szeretné venni.
Valósággal felrobbantak az árak.
Igazi magyarországi sajátosság az osztatlan közös földtulajdon.
Véget ért egy korszak.
Gyors, méltányos, átlátható rendszert hoz létre az osztatlan közös földtulajdon felszámolását célzó törvényjavaslat – hangsúlyozta az agrárminiszter m...
Régóta húzodó problémát oldhat meg az új törvényjavaslat.
Meglepő fordulat.
Megdöbbentő számok.
Mi veszélyeztei leginkább a a világgazdaságot és az élelmiszer-ellátást?
Lejárnak a földtörvény életbe lépése előtt kötött haszonbérleti szerződések!
Az Európai Unió tagállamaiban 2016-ban 171 millió hektáron 10,3 millió gazdaság működött, kétharmaduk területe nem érte el az 5 hektárt, és vezetőikne...
Pannonhalmához közel, a Sokorói-dombvidék és a Kisalföld közé szorult Győrújbarát egyik szőlőbirtokán arról beszélgetünk Babarczi Zsuzsannával, kislán...
Marad a hideg idő, és felhők is jönnek, de csak elvétve lesz gyenge csapadék.
A nyugdíjasok számára visszatérítik az élelmiszeráfa egy részét – mondta a miniszterelnök évértékelő beszédében.
Módosult az „Egyedi tudásátadási szolgáltatások támogatása” című pályázati felhívás.
Ma már inkább érdekességnek számít a hajdinás hurka, amelynek készítése még a rizs elterjedése előtti időkből ered.
Napjainkban egyre ritkábban találkozni igazi fateknőkkel, amelyekben annak idején például disznóvágáskor a kolbászt keverték, a húst sózták.