Itt a dánok nagy terve: durva, mire készülnek a földjeiken
Merész, de némileg rizikós tervvel próbálják meg csökkenteni a dánok a kibocsátásukat.
Merész, de némileg rizikós tervvel próbálják meg csökkenteni a dánok a kibocsátásukat.
A dán termelőket sújtó CO-adó 2030-tól indul, néhány év múlva pedig meredeken emelkedni fog a mértéke.
Dánia meglépte, amit Új-Zéland nem mert: széndioxid-adót vetnek ki a mezőgazdasági üzemekre.
Súlyos csapást mérhet az európai unió sertéságazatára és húsimportjára a kínai dömpingellenes vizsgálat.
Dánia lehet az első országok egyike a világon, amely bevezeti a CO2-adót a mezőgazdasági kibocsátásokra.
A dán mezőgazdasági termelés visszaesésével járhat az ágazat által kibocsátott szén-dioxidra kivetendő adó.
Különleges Erasmus+ program valósult meg Dániában három magyar középiskola részvételével.
Egyes jelek arra utalnak, hogy dán marhák kerülnek Oroszországba, Magyarország közbeiktatásával.
Dán kormányzati tanácsadó szerint kevesebb sertéssültet és több lencsét kell enni a klímacélok eléréséhez.
Madárinfluenza-fertőzés miatt csirkék tömeges levágását rendelték el Dánia nyugati részében.
Vagy teljesen kiürült a vezeték, vagy a csőben lévő gáz és a víz nyomása kiegyenlítette egymást.
Egyre népszerűbbek a bioélelmiszerek az Európai Unióban.
Rengeteg magyart keresnek dániai munkára.
Összességében elmondható, hogy az állatokra nem jelent veszélyt a vírus.
Több millió állattetemet fognak újra eltemetni a dánok.
Már hét országban mutatták ki a koronavírus nyércekhez köthető mutációját.
Kihalhatott a dán nyércekben kifejlődött legveszélyesebb koronavírus-mutáció.
Megrendült a dánok bizalma a kormányukban a krízishelyzet kezelése miatt.
Az állatokban a koronavírus új variánsát mutatták ki.
Aggasztó hírek érkeztek.
Marad a hideg idő, és felhők is jönnek, de csak elvétve lesz gyenge csapadék.
A nyugdíjasok számára visszatérítik az élelmiszeráfa egy részét – mondta a miniszterelnök évértékelő beszédében.
Módosult az „Egyedi tudásátadási szolgáltatások támogatása” című pályázati felhívás.
Ma már inkább érdekességnek számít a hajdinás hurka, amelynek készítése még a rizs elterjedése előtti időkből ered.
Napjainkban egyre ritkábban találkozni igazi fateknőkkel, amelyekben annak idején például disznóvágáskor a kolbászt keverték, a húst sózták.