Döntés született az olasz paradicsomról: nagy változás jön 2025-ben
Az észak-olasz termelők és feldolgozók 145 euró körüli árban állapodtak meg, délen február 11-én kezdődnek a tárgyalások.
Az észak-olasz termelők és feldolgozók 145 euró körüli árban állapodtak meg, délen február 11-én kezdődnek a tárgyalások.
A fenntarthatósági előírások és az élelmiszerárak ugrásszerű növekedésének hatásai az ökológiai gazdálkodás térnyerésével együtt formálják a jövő agrárpolitikáját.
A Nemzetközi Energiaügynökség szerint szűkössé válhat a dízelüzemanyag a tél folyamán Európában.
Nem lesz hiány tojásból a következő napokban sem, de a húsvéti szükségletet még nem fedezi teljes mértékben a belföldi termelés.
Törökország április 14-ig betiltotta a paradicsomexportot az árstabilitás biztosítása érdekében.
Hiánytól minden nehézség ellenére sem kell tartani, viszont akár 50-60%-os áremelkedés is tapasztalható a halak esetében.
Szentkirályi Alexandra posztolt arról, hogy kedden összeülnek az energia-veszélyhelyzet illetékesei. Az üzemanyag-ellátási zavarokról nem írt, de a be...
Az együttműködés komoly előnyöket hozott, az energiafelhasználás esetében 10 százalék körüli megtakarítást ért el a CLAAS.
Fontos a biztonságos hazai élelmiszerek eljuttatása a fogyasztókhoz Magyarországon.
Újraindult a Barátság vezeték, ekkor érkezik meg a kőolaj Magyarországra.
A Molnak köszönhetően újraindulhat a Barátság vezeték.
Nem sok gazda örülhet.
Magyarország élelmiszer-ellátása nincs veszélyben, de lesznek nehézségek.
Folytatódik az aszály a földeken.
Tényleg drága sört és bort isznak a magyarok?
Továbbra sincs megoldva az ukrán gabonaszállítás.
Az áremelkedés áldozatává válhatnak az agrárfejlesztések?
Van olyan román gazda, aki Bangladesből hoz pásztort az állatai mellé.
Többet vetettünk, de kevesebbet aratunk idén búzából.
Marad a hideg idő, és felhők is jönnek, de csak elvétve lesz gyenge csapadék.
A nyugdíjasok számára visszatérítik az élelmiszeráfa egy részét – mondta a miniszterelnök évértékelő beszédében.
Módosult az „Egyedi tudásátadási szolgáltatások támogatása” című pályázati felhívás.
Ma már inkább érdekességnek számít a hajdinás hurka, amelynek készítése még a rizs elterjedése előtti időkből ered.
Napjainkban egyre ritkábban találkozni igazi fateknőkkel, amelyekben annak idején például disznóvágáskor a kolbászt keverték, a húst sózták.