Van bőven ebből a zöldségből, de alig eszik a magyarok: miért nem kell senkinek?
A bab, borsó és lencsefélék rendkívül változatos és egészséges alapanyagok, de erősödnünk kell a fogyasztásukban.
A bab, borsó és lencsefélék rendkívül változatos és egészséges alapanyagok, de erősödnünk kell a fogyasztásukban.
A növényi alapú fehérjeforrások, mint a borsó, hüvelyesek és diófélék, alacsonyabb kibocsátással rendelkeznek.
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal tájékoztatása szerint tejsavófehérjét hívott vissza a gyártó hazánkban.
Vadai Ágnes országgyűlési képviselő az Agrárszektor cikkére hivatkozva tett fel kérdését Nagy István agrárminiszternek.
A növények nagyon kifinomult módon diskurálnak egymással és más élő szervezetekkel.
Hazánkban is több helyen kapható béka, fürj vagy galambhús, melyeknek megkérik az árát, de mégis van rájuk kereslet.
Az Európai Unió tagállamai között komoly nézeteltérések alakultak ki a fehérjestratégia jövőjét illetően.
Az előállítás nem igényel óriási termőterületet, nem kell növényvédő szerrel permetezni, műtrágyázni, és minimális a friss víz- és energiaigénye.
A magyar fiatalok nyitottak a rovarfogyasztásra, csak az étel ne hasonlítson az eredeti állapotára.
A csicseriborsó kiváló szárazságtűrő képessége és magas fehérjetartalma révén fenntartható alternatívát kínálhat az élelmezésbiztonság megteremtéséhez.
A 2023-as 58 ezer hektárhoz képest mára megduplázódott a szója vetésterülete hazánkban.
Fekete katonalégy lárvájának előállításával foglalkozik egy magyar vállalkozás, a gyártási eljárás itthon még egyedi.
A tej és a tejtermékek tápanyagban gazdag élelmiszerek, amelyek energiát és kiváló minőségű fehérjét biztosítanak.
Az MTKI Kft. sikeres innovációja segíti a tej fehérjefrakcióinak gyors és hatékony szétválasztását.
Az uniós ügynökség szerint az Európában tapasztalható éghajlati kockázatok sürgős fellépést igényelnek.
A szarvasgomba termesztés az agrárerdészet egy speciális ága, de nem egyszerű műfaj.
Az általunk megkérdezett szakember szerint a rovarfehérje állati takarmány célú bevonása az élelmiszerláncba elkerülhetetlen.
A növényi magok felhasználása egyre változatosabb az élelmiszeriparban, és egyre több robban be már itthon is.
A tárca további három évre fenntartja a tejágazat közösségi marketingalapjának működését.
A rovarfehérjék kiváló táplálkozási értéket képviselnek és előállításuk alig terheli a környezetet.
Új, a korábbiaknál szélesebb adatbázis segíti az uniós mezőgazdaság fenntarthatóvá tételét.
Reggel a Dunántúl északkeleti részén és Budapest körül lesz csak felhősebb idő, végül ott is feloszlik a felhőzet, másutt derült lesz az ég
Hazánkban egyre nagyobb az igény a spenótra, amely egészségtudatos táplálkozásunk fontos részévé vált.
Az állati takarmányokban felhasználható adalékanyagokról szóló jogszabályokat módosított az Európai Bizottság.
Megjelent az Agro Napló napraforgóval foglalkozó különkiadványa.