Egyre több magyar vesz ilyen kenyeret: te próbáltad már?
A gluténmentes kenyér és péksütemény verseny díjátadó ünnepségét október 16-án, a Kenyér Világnapján tartották.
A gluténmentes kenyér és péksütemény verseny díjátadó ünnepségét október 16-án, a Kenyér Világnapján tartották.
Az élelmiszeriparban is kulcsfontosságú az innováció. A gluténmentes termékek versenye jó lehetőség a gyártóknak.
A KSH friss jelentése szerint áprilisban 24,0 százalékkal nőttek az árak az előző év azonos hónapjához képest.
Júniustól indul a kötelező akciózás a boltokban a szankciós élelmiszerár-infláció letörése érdekében.
Több tényező is közrejátszik a friss pékáruk, például a kenyér, a zsömle árának alakulásában, de az biztos, hogy az energiaáraknak komoly hatása van.
A decemberben 24,5 százalékkal, 2022-ben átlagosan 14,5 százalékkal nőttek az árak a KSH adatai szerint.
A kenyerek mellett az édes és sós péksütemények ára is elképesztően megemelkedett idén.
Radikális, két számjegyű áremelésre lenne szükség a hazai pékségékben, és úgy tűnik ez be is következik.
Júliusban 13,7 százalékkal nőttek a fogyasztói árak.
Ez nagyon fog fájni a magyar vásárlóknak.
Jöhet a 800 forintos kenyér?
A kenyér és a tészta 30 százalékos drágulása várható.
A szakember szerint nem kizárt, hogy még emelkedni fognak az árak.
Milliárdos sütőipari beruházás készült el Debrecenben.
2022. is áremelkedéssel indulhat.
40 százalékkal növelte igali sütőipari üzeme kapacitását a Pek-Snack Kft.
Meddig tarthat még az áremelkedés?
Több száz millió forintból hoz létre új sütőüzemet a Hajdúsági Sütödék Zrt.
Rengeteg a kérdés, de vajon mi az igazság?
A pékáruk iránti kereslet és az impulzusvásárlások estek vissza a legjobban.
A kullancsok elsősorban a magas fűben, bozótos részeken és nedves avarrétegekben érzik jól magukat.
Új, a korábbiaknál szélesebb adatbázis segíti az uniós mezőgazdaság fenntarthatóvá tételét.
Reggel a Dunántúl északkeleti részén és Budapest körül lesz csak felhősebb idő, végül ott is feloszlik a felhőzet, másutt derült lesz az ég
Hazánkban egyre nagyobb az igény a spenótra, amely egészségtudatos táplálkozásunk fontos részévé vált.
Az állati takarmányokban felhasználható adalékanyagokról szóló jogszabályokat módosított az Európai Bizottság.