Pocokinvázió jöhet Magyarországon: itt a megoldás a rágcsáló ellen
A mezei pocok (Microtus arvalis) mind a szántóföldi-, mind a kertészeti kultúrák esetében jelentős kárt okozhat.
A mezei pocok (Microtus arvalis) mind a szántóföldi-, mind a kertészeti kultúrák esetében jelentős kárt okozhat.
A környezetre való nyomást figyelembe véve, elsősorban a természetes védekezés javasolt, például T-alakú ülőfák kihelyezése.
Békés vármegyében mintegy 366 pár kezdett költésbe tavasszal, akik közül 320 pár költött sikeresen.
A gazdag, bőséges termést adó kertben a pocok jelenléte gyakran jelenthet némi veszteséget, de nem olyan nagy kártevő, mint sokan gondolják.
Módosította a Nébih az ismert rágcsálóirtó szükséghelyzeti forgalomba hozatali és felhasználási engedélyét.
Már most érdemes védekezni a földeken a tél végére elszaporodott mezei pockok ellen.
A csapadékos, tavaszias időjárás nem sok jót vetít előre az idei kalászos termést illetően.
Lassan befejeződnek az őszi vetési munkálatok, de sok még a kérdőjel a jövőt illetően.
Jövőre a tervezettnél kevesebb területen termeszthetnek növényeket a békési gazdák.
A termelők ezentúl a korábban engedélyezettnél 20 százalékkal nagyobb mennyiséget juttathatnak ki az engedéllyel rendelkező készítményekből.
Idén a korábbi években megszokottnál is jelentősebb a pocokinvázió Magyarországon.
Ezekben az esetekben számít vis maiornak a rágcsálók kártétele.
A két évvel ezelőtti invázió után idén újra elszaporodtak a pockok a földeken. A hűvös, csapadékos időjárás gyéríthet a populáción, ám a kémiai védeke...
További 400 tonna rágcsálóirtószer forgalomba hozataláról döntött a Nébih.
Pocokinvázió készül az enyhe tél miatt.
Marad a hideg idő, és felhők is jönnek, de csak elvétve lesz gyenge csapadék.
A nyugdíjasok számára visszatérítik az élelmiszeráfa egy részét – mondta a miniszterelnök évértékelő beszédében.
Módosult az „Egyedi tudásátadási szolgáltatások támogatása” című pályázati felhívás.
Ma már inkább érdekességnek számít a hajdinás hurka, amelynek készítése még a rizs elterjedése előtti időkből ered.
Napjainkban egyre ritkábban találkozni igazi fateknőkkel, amelyekben annak idején például disznóvágáskor a kolbászt keverték, a húst sózták.