Készül a tritikálékenyér
Az ember által létrehozott gabonanövény, a tritikálé egyesíti a búza és a rozs tulajdonságait. Egy fiatal magyar kutató szerint az emberi táplálkozásb...
Az ember által létrehozott gabonanövény, a tritikálé egyesíti a búza és a rozs tulajdonságait. Egy fiatal magyar kutató szerint az emberi táplálkozásb...
Egy egész hétig tartó nemzetközi tudományos rendezvényt szerveztek a tritikále nemesítésben elért eredmények bemutatására a Gabonakutató Nonprofit Kft...
Alacsonyabb szénhidrát-, magasabb rosttartalom jellemzi, mint a klasszikus búzát. Fontos eleme lehet a jövő egészséges étrendjének a tritikále (rozsb...
A kérõdzõ állatok takarmányozásában fõként a magyar mezõgazdaság korábbi idõszakában játszottak fontos szerepet a különbözõ õszi- és tavaszi takarmány...
A tritikálé, azaz a rozsbúza emberi élelmezési hasznosítására indult uniós támogatással kutatási program Szegeden.
Minden csupa fehér a Mecsek csúcsán, de már nem sokáig tart a téli mesevilág, csütörtöktől jön az enyhülés.
Túlnyomóan borult, párás, foltokban ködös lesz az idő, legfeljebb estétől délnyugaton fordulhatnak elő kisebb szakadozások
Tényleg annyira veszélyesek az adalékanyagok az élelmiszerekben, amennyire mondják?
Második alkalommal díjazta a legjobb gazdákat a Kukorica Kör Egyesület 2025 január 16-án.
A nyers tejnek számos eljáráson kell átesnie, mire vajként az asztalunkra kerülhet.