Most kiderül, milyen lesz az idei szőlőtermés Magyarországon
A Szent Vincét nem csak a magyar borosgazdák tartják nagyra, Franciaországban, Dél-Németországban és Ausztriában is tisztelik.
A Szent Vincét nem csak a magyar borosgazdák tartják nagyra, Franciaországban, Dél-Németországban és Ausztriában is tisztelik.
A klímaváltozás a pezsgő ízét és a tradicionális szőlőtermesztő vidékeket is megváltoztathatja.
2024-től jelentősen egyszerűbbé válhat a Kárpát-medencei szőlőfajták állami elismerése.
Kiváló minőségű az eddig betakarított borszőlő a villányi borvidéken, még ha a mennyiséget illetően nem is tökéletes minden.
Bár idén a hűvös tavasz és a csapadékos idő miatt később indult a természet, de a terméshozamot és a minőséget mindez nem befolyásolta.
Állami elismerést kaphat a MATE Cserszegtomajon nemesített új, szárazság- és mésztűrő szőlőfajtája.
Frissítette a Nébih a szőlőiskolai szaporítások adatbázisait.
A tradicionális, fehérboros borászat vörösborral rukkolt elő.
Több száz éves szőlőmagokból olvasták ki a híres borvidék történetét.
Folytatódik a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának "JÓ BOR" edukációs kampánya.
Az országos szőlész-borász konferencia legutóbb a hagyomány és az innováció témakörét járta körbe. Szóba kerültek a gombarezisztens szőlőfajták is, ez...
Az Európai Bizottság engedélyezné a borelőállítást az évtizedek óta tiltott szőlőfajtákból, Magyarország azonban ellenzi a javaslatot; a tilalom fennt...
Felkapott, ígéretes szőlőfajta lett a furmint, ezért is indította ezzel a szőlőfajtákat bemutató programsorozatát az agrártárca. A 2017-es tapasztalat...
Egyes szőlőfajtákból kiváló borok készülhetnek, de jó lenne, ha már nem esne az eső.
A baromfiállományokban óriási pusztítást végez a madárinfluenza, és különösen aggasztó, hogy egy ideje tejelő tehenekben is jelen van a kór.
Marad a hideg idő, és felhők is jönnek, de csak elvétve lesz gyenge csapadék.
A nyugdíjasok számára visszatérítik az élelmiszeráfa egy részét – mondta a miniszterelnök évértékelő beszédében.
Módosult az „Egyedi tudásátadási szolgáltatások támogatása” című pályázati felhívás.
Ma már inkább érdekességnek számít a hajdinás hurka, amelynek készítése még a rizs elterjedése előtti időkből ered.