MENÜ

Arab tárgyalódelegáció a földművelésügyi tárcánál

2014.06.18.

Magyarországra látogatott az Abu Dhabi Élelmezésbiztonsági Központ vezetője és üzleti kísérete. A hétfős delegáció az FM meghívására érkezett hazánkba, a 2014. februárjában Dubaiban megkezdett államtitkári szintű tárgyalássorozat folytatásaként, szervesen illeszkedve a Keleti Nyitás külgazdasági stratégia koncepciójába.

Az Egyesült Arab Emirátusokból érkezett üzleti delegáció elsődleges célja a Magyarországgal folytatott külkereskedelmi forgalom élénkítésében és az élelmiszeripari befektetésekben rejlő lehetőségek alapos feltérképezése, az Egyesült Arab Emirátusok élelmezésbiztonságának biztosítása érdekében. A három nap alatt a delegáció számos hivatalos és szakmai programon vesz részt, kapcsolatot teremtve mind a kormányzati, mind az üzleti szféra képviselőivel.

Az együttműködés elmélyítése érdekében Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter  június 17-én fogadta hivatalában az arab partnereket, június 19-én pedig Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter-helyettes folytat megbeszélést a delegációval. A HITA szervezésében kedden megvalósuló üzleti fórum kiváló alkalmat teremtett az élelmiszer-exportőrökkel való személyes kapcsolatfelvételre amellett, hogy a delegáció több magyar üzembe, illetve mezőgazdasági és élelmiszeripari intézménybe is ellátogat.

Forrás: MTI, Földművelésügyi Minisztérium