Egy almafeldolgozó már örülhet, de a többi még áll

Agro Napló
A vajai Döhler Vaja Kft.-vel megegyeztek az almatermelők, oda már szállítanak léalmát a kialkudott kilogrammonként 20 forintos áron.

A többi feldolgozóval azonban még nincs egyezség, ezeken a helyszíneken folytatódnak az alacsony felvásárlási árak miatti gazdademonstrációk, az akció már több ezer főssé növekedett az utóbbi napokban - közölte a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) szakmai titkára az MTI érdeklődésére. Így továbbra is áll az Austria Juice Kft. vásárosnaményi és anarcsi, a Rauch Hungária Kft. nyírmadai és az Eszat Első Szatmári Almafeldolgozó Kft. mátészalkai üzemébe sem szállítanak ipari almát a gazdák.

Cseh Tibor András tájékoztatása szerint a Döhler kedden kilogrammonként húsz forintot kínált a szabolcsi almatermesztőknek, ami jóval magasabb ár, mint a vásárosnaményi Austria Juice által korábban tett, irányadó 13 forintos ajánlat. A 12 százalékos kompenzációs felárral együtt bruttó 22 forintot ad a vajai üzem a léalmáért - tette hozzá a szakmai titkár.

A tárgyalások folytatódnak a gazdák és a feldolgozó képviselői között.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!