Egységes gazdatámogató hálózatot alakít ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Agro Napló
Egységes rendszerben fogja össze a tájékoztatást, a szaktanácsadást, illetve a gazdálkodók felkészültségének javítását szolgáló egyéb tevékenységeket és szolgáltatásokat a kormánnyal kötött együttműködési megállapodás alapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) januártól.

 A kamara a meglévő tanácsadói hálózatára támaszkodva, valamint a falugazdász és a szaktanácsadói hálózat átvételével az agrárgazdaság szereplőinek segítésére egységes gazdatámogató hálózatot alakít ki és működtet. A NEGTáR (Nemzeti Agrárgazdasági Kamarai Egységes Gazdatámogató Rendszer) a garancia arra, hogy a gazdálkodók minden problémájára megtalálják a megoldást - tájékoztatott a NAK az MTI-hez eljuttatott keddi közleményben.

    Alapelv, hogy az egységes rendszer keretében a tagdíjat befizető kamarai tag a NAK segítségével eljut a kérdések megválaszolására legalkalmasabb szervezeti egységhez.

    A gazdatámogató rendszernek sok előnye van, amelyek mindennapi segítséget nyújtanak a gazdálkodóknak a munkájukban, ilyen például az átláthatóbb, egyablakos tanácsadási rendszer, az erős szakmai háttér, a kiépült kapcsolati háló, az időmegtakarítás, az érdekvédelem, a minőségbiztosítás - közölte a NAK.

    A kamara üdvözli a sertésáfa csökkentését, és reméli, hogy a jövőben, amint a költségvetés lehetővé teszi, más ágazatokban is hasonló lépések történnek majd. A takarmány forgalmi adója ugyan 27 százalék maradt, és ez átmeneti likviditási problémát okozhat a sertéstartóknál, de az áfa mérséklése kifehéríti az ágazatot, és érzékelhetően javul majd becsületesen gazdálkodók helyzete - idézi a közlemény Győrffy Balázst, a NAK elnökét.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erdészeti fórumsorozatot tart a NAK

Erdészeti fórumsorozatot tart a NAK

Erdészeti tájékoztató fórumsorozatot tart a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) szeptember 16. és november 4. között – közölte lapunkkal a köztestület...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!