EU szabályozás – egyes állatok és áruk behozatala harmadik országokból

Agro Napló
E hónap második felétől az unió szabályozza egyes állatok és áruk behozatalát harmadik országokból – tájékoztatta az érintetteket honlapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). 

A most megjelent végrehajtási rendelet meghatározza azon harmadik országok vagy területek listáját, ahonnan engedélyezett egyes emberi fogyasztásra szánt állatok és áruk behozatala az unióba. 

Az (EU) 2017/625 rendelet előírja, hogy bizonyos állatok és áruk szállítmányai csak olyan harmadik országból vagy harmadik országbeli régióból léptethetők be az Unióba, amely szerepel a Bizottság e célra összeállított jegyzékében. 

A 2021. március 31-én megjelent (EU) 2021/405 végrehajtási rendelet megállapítja azon harmadik országok vagy harmadik országbeli régiók jegyzékét, amelyekből engedélyezett az egyes emberi fogyasztásra szánt állatok és áruk szállítmányainak az unióba történő beléptetése.  

A rendelet további módosításokat is tartalmaz, amely okán az (EU) 2019/626 végrehajtási rendeletet hatályon kívül kell helyezni, és e rendeletet kell a helyébe léptetni. Az (EU) 2021/405 végrehajtási rendelet 2021. április 21-i hatállyal alkalmazandó – tartalmazza az ismertetés.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Olajembargó: emelkedik az olajár!

Olajembargó: emelkedik az olajár!

Emelkedik az olajár, miután az EU-s vezetők megállapodtak az olajembargóról az Oroszország elleni hatodik szankciós csomag részeként. A WTI júliusi ha...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!